Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

September 2011
M T W T F S S
« Aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

UČENICI ŠKOLE NA BOSTANIMA U AKCIJI “SOLIDARNO ZA DINA”

SOLIDARNOST NA DELU

Solidarnost na delu, samo je jedna   u nizu  akcija  koju Crveni krst  realizuje tokom svojih godišnjih aktivnosti, a podlmladak Crvenog krsta OŠ “Sveti Sava”, doneo je odluku  da ovu akciju posveti sedmogodišnjem Dinu Hadžifejzoviću.

– S obzirom da je od ove školske godine Dino đak prvak škole na Bostanima,  podmladak Crvenog krsta doneo je odluku da pokrene akciju “Za Dina”  i tako pomogne u  lečenju ovog sedmogodišnjeg dečaka, kaže Dragica Savić član Skupštine CK, i koordinator aktivnosti Crvenog krsta u ovoj školi. 

Koliko su solidarnosti pokazali đaci govori podatak da je do sada za Dinovo lečenje prikupljeno oko 40.000 dinara, od čega su oko 22 hiljade skupili sami đaci, nešto više od 5 hiljada zaposleni radnici, dok je  na turniru u fudbalu i odbojci koji je u okviru akcije pre desetak dana održan u ovoj školi, prikupljeno je 10 hiljada dinara. Sredstva od 5 hiljada stigla su i iz  CK Prijepolje.

– Učenici su zaista pokazali veliku solidarnost, odlično se organizovali potvrdili da su  ovakve i slične akcije najbolji način ne samo za druženje već i za razvijanje svesti o humanosti i pomoći onima kojima je potrebna, kaže Dragica Savić.

Podmladak Crvenog krsta škole na Bostanima poziva drugare iz drugih škola u Prijepolju da se priključe akciji i pomognu u prikupljanju  sredstva neiophodnih  za dalje lečenje ovog sedmogodišnjaka.

-Verujemo da smo akcijom  potvrdili  istinitost navoda da “nečije malo, nekome može značiti mnogo”. Nadamo se da će slične akcije organizovati i naši drugari iz ostalih škola na teritoriji opštine kako bi se novac za Dinovo lečenje što pre skupio, poručuju učenici ove škole.

J.B.