Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

September 2011
M T W T F S S
« Aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

ПОТПИСАН УГОВОР О ИСПОРУЦИ ВОЗИЛА

Фабрика аутомобила из Прибоја испоручиће Војсци Србије 30 нових возила ознаке 1118, изјавио је за медије генерални директор ФАП-а мр. Мирко Стојовић.

– Уговор који смо потписали значиће у доброј мери упошљавање наших капацитета до краја године, али нам је то истовремено потврда да је пролетошња испорука такође 30 возила задовољила високе критеријуме Војске, рекао је Стојовић.

Вредност најновијег уговора је око 2,5 милиона евра. Прецизирано је да се возила испоруче у првом месецу наредне године.

– Могуће је, такође, да се за потребе Војске уради још неколико возила као посебна варијанта возила основног извођења. У Фабрици аутомобила смо спремни да убрзамо послове како би са наше стране створили услове да испорука почне већ у овој години, рекао је мр. Стојовић.

Фабрика аутомобила из Прибоја пролетос је испоручила сличан контигент возила која су наишла на одличан пријем код Војске Србије. Подсећамо, испоруци 32 возила присуствовали су потпредседница Владе Верица Калановић, министри економије и одбране Небојша Ћирић и Драган Шутановац и начелник Генералштава Војске Србије Милоје Милетић.

Министар одбране Драган Шутановац рекао је тада да су камиони ФАП-а задовољили високе критеријуме Војске Србије и изразио уверење да ће тај војни камион бити интересантан и иностраном тржишту.

– Видели смо нове ФАП-ове камионе који, практично, после 25 година улазе као нова возила у систем одбране. Драго ми је да је ФАП поштовао све одредбе уговора склопљеног са Војском Србије и ово је само почетак наше сарадње, рекао је Шутановац.

М.М.М.