Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

September 2011
M T W T F S S
« Aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

НЕЋУ ГЕЈ ПАРАДУ У МОМ ГРАДУ

ПЕТИЦИЈА  „ДВЕРИ- ПОКРЕТА ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ“

Активисти „Покрета за живот Србије – Двери“ ових дана прикупљају и у Пријепољу  потписе грађана против јавног окупљања припадника хомосексуалног опредељења на Геј паради.

За само три дана на петицију под називом „Нећу Геј – параду у мом граду“ свој потпис је ставило више од 500 пријепољаца. Овим чином потписници се оштро противе Геј паради јер, како се у дељеним лецима каже, она није демократско право на протест већ средство притиска уперено на разарање породице и традиционалних вредности. Покрет „Двери“ сматра да  геј активисти злоупотребљавају особе са хомосексуалним опредељењима и своју идеологију намећу целом друштву. Осим тога, проблеми хомосексуалаца су много мањи  него општа обесправљеност свих социјалних слојева у Србији а Београду није потребно изазивање рушилачких нереда у време опште нестабилности у земљи и свету.

У рекламном  материјалу који активисти Двери  деле грађанима поставља се и 10 питања режиму Тадић- Дачић- Динкић која се односе на дискриминацију трудница, на прираст  становништва који се из године у годину смањује с обзиром да у Србији више људи умре него што се роди, поставља се питање имовинских карти партијских тајкуна, поданичког односа према ЕУ и статуса Косова.

Иначе, „Двери“ су се, између осталог, са народом „договориле“ да ће породица бити на првом месту, да ће се борити за очување природних ресурса, да је село темељ опстанка Србије која ће као држава бранити своје територије од других а грађане од себе. То ће уједно бити само неки од циљева Покрета грађана „Двери“ са којима ће се ова организација укључити у наредну изборну трку.

М.Ц.