Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

August 2011
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ЗА ПРИЈЕПОЉЕ У ЦВЕЋУ

ПРОГЛАШЕНЕ НАЈЛЕПШЕ БАШТЕ У 2011.

Гласовима  гледалаца ТВ Форум, Хамед Ханић је власник најлепше баште док је жири  прво место доделио Мерсији Колџић

У овогодишњој, трећој, акцији за избор најлепших башти и балкона, које организује ТВ Форум, у сарадњи са Туристичком организацијом Пријепоља , а од ове године и ЈКП „Лим“, учествовало је 16 башти. Након месец дана СМС гласања гледаоци су одлучили: уметничка слика Иване Крповић, ове године је припала најлепшој башти Хамеда Ханића из Бродарева,  друго место и викенда за две особе, награда Туристичке организације,  припала је Нафији Кријешторац, такође из Бродарева,  а треће Станици Пејатовић из Расна,  која је добила мермерну вазу поклон фирме „Емилио Штехер“.

Жири,   у саставу Мирсад Садиковић Зец  (ЈКП „Лим“), Сафет Планић (ТОП) и прошлогодишња победница Мерја Бегановић, прво место је доделио  Мерсији Колџић из Пријепоља, друга награда припала је Зорици Лучић из Думљана, док је трећу награду освојио Зејнил Прељевић, Душманићи. На свечаности која  је одржана у парку Дома културе победницима су уручене награде, захвалнице, по две саднице за њихове  баште и ДВД са емисијом „За Пријепоље у цвећу“.

Свечаност је званично отворио Добро Лазаревић, заменик председника општине: – Наш град је,  по природним а и ресурсима који су резултат рада урбаниста и архитеката, један од најлеших у Србији. Али, морамо одати признање нашим суграђанкама и суграђанима који у условима економске кризе знатан део времена и средстава посвећује гајењу цвећа, улепшавају и оплемењују не само своје терасе и дворишта него и наш град. Отварајући завршни део ове дивне манифестације желим да нагласим да ће локална самоуправа убудуће подржати ову Акцију.

Поздрављајући учеснике Акције, донаторе и пријатеље Акције,  Милева Малешић, директорка  телевизије Форум, је нагласила: Док ми из Телевизије Форум медијским кампањама подстичемо и јачамо свест грађана и грађанки о значају очувања, уређења и заштити животне средине, Комунално предузеће конкретно доприноси реализацији ових циљева. Али, тек са грађанкама и грађанима наше заједнице можемо постићи резултате који ће бити за пример, који ће наша дворишта, наше улице, наша насеља и град учинити да буду место у коме са задовољством живимо и остајемо у њему. Само сви заједно можемо учинити да наши гости, пролазници или туристи понесу лепе утиске.

– Чистим и уређеним градом, баштама и вртовима доприносимо развоју туризма, а слоган који носи ова акција оправдава све оно што је учињено за Пријепоље, сву лепоту којом се Пријепоље заиста могло похвалити овог лета. Печат свему томе дали сте ви, учесници Акције „За Пријепоље у цвећу“, рекла је Душка Бајић, директорка ТОП која  од почетка, 2009. године,  подржава ову манифестацију.

Акцију  „За Пријепоље у цвећу“ и ове године подржали су цвећара „Викторија“, Дунав осигурање д.о.о. „Емилио Штехер, Месна заједница Пријепоље, канадска компанија РЕВ, Кафе „Плато“ и ДОО Радуловић. 

С.Марушић