Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

August 2011
M T W T F S S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

АКЦИЈА „ЗА ДИНА“

МЛАДИ ПРИЈЕПОЉА У ХУМАНИТАРНОЈ  МИСИЈИ

Амар  Мешић, Ана Вараклић и група младих пријепољаца окупљена око Драмске сцене Дома културе покренули су на дан одржавања Међународне смотре изворног народног стваралаштва акцију на прикупљању средстава за Дина Хаџифејзовића, дечака кога од  живота дели још једна тешка и скупа операција.

„Акцију смо започели вечерас али главна дешавања ће бити 15, 16. и 17. августа када ћемо ми,  аматери Драмске сцене Дома културе одиграти представу „Иза кулиса“ за Дина. Сав приход и доборвољни прилози које очекујемо од наших суграђана, ићи ће у фонд намењен за његову операцију и лечење.

Наредног  дана планирали смо музичко сценске  перформансе на ком ће група младих људи  свирати и певати и у оквиру ког ће са својим програмом учествовати и група „Верем“ која се радо одазвала нашем позиву. Уз нас ће бити и Културно уметничко друштво Дома културе и малишани Дечјег вртића  „Наша радост“ који ће нам помоћи у реализацији програма, каже Амар Мешић, студент глуме и један од иницијатора ове племенити акције.

Позив да се укључи у акцију „За Дина“  није одбио ни власник кафеа „Плато“, Дејан Ћубић, у ком ће бити организована журка за Дина.

„Ми ћемо продавати улазнице за симболичну цену и прикупљати добровољне прилоге  наших суграђана. У изради је и пропагандни материјал који ћемо делити како би сви грађани добре воље могли да се укључе и дају свој допринос. Верујем да ће бити доста оних који ће нас подржати у овој племенитој намери као што су ТВ Форум, Канцеларија за младе и Лист „Полимље“.

Млади ће очито, дати све од себе да помогу у прикупљању новца али праву  битку водиће шестогодишњи Дино, кога тек чека борба за живот и тешка операција отклањања тумора на вратном делу кичме. Да би Дино могао да се бори за свој тек започети живот, неопходно је обезбедити 135 000 евра за другу операцију, пошто овај малени борац  успешно пребродио прву операцију која је износила 60 000 евра.

И први пут сви грађани добре воље су помогли. Посао који су започели ови млади људи како би помогли Дину  још је дупло тежи а пут двоструко дужи. Али шта је он у односу на оно што чека храброг Дина и ко би од нас могао да се не одазове апалима за оваквим видом помоћи. Сви смо на потезу!

М.Ц.