Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2011
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ЗНАЧАЈНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ИНФРАСТРУКТУРУ

На подручју пријепољске општине почела реализација  неколико пројеката у области  саобраћајне и комуналне инфраструктуре

До краја  године на подручју општине Пријепоље  биће реализовано неколико значајних  инфраструктурних пројеката у које ће бити инвестирано  око 170 милиона динара.  Више од 150 милиона обезбеђено је из републичких извора и европдких фондова  а тек мали проценат биће обавеза локалне самоуправе.

Ових  дана започела је изградња моста на Лиму у Бродареву према Гробницама који је срушен  у  новембарским поплавама прошле године. Радове изводе ужички Путеви а према угоцору биће завршени  за 45 радних дана. Вредност инвестиције износи 56 милиона динара а средства  за реализацију овој пројекта у целини  су обезбеђена  преко Министарства  економије и регионалног развоја.

Према речима начелнице Општинске управе Ханке Хајдаревић до краја летње  грађевинске сезоне биће изграђена  приступна саобраћајница  за нопви  мост на Лиму. У првој фази биће асфалтирана  улица  између новог и висећег моста а тек у другој фази, када се за то стекну услови односно обезбеде средства, градиће се саобраћајница кроз Шеховића поље која ће повезати мост са магистралним путем. Тај пројекат, према речима Ханке Хајдаревћ, биће реализован вероватно идуће године.А за прву фазу  чија је реализација већ почела и која би требало да буде завршена  до половине септембра неопходно је инвестирати 45 милиона динара. Из локалних извора обезбеђено је 15 милиона а из Министарства за економију и регионални  развој 30 милиона.

Узавршној фази су припреме за  почетак реализације  пројекта изградње примарног водовода  поред Бјелопољског пута  у дужини од близу два километра. Реч је водоводу  који ће бити изграђен на деоници од скретнице према Коловрату  до индустријске  зоне чиме ће бити решен проблем водоснабдевања целог комплекса привредних објеката  на овом  шптезу.Укупна инвестиција износи нешто више од 60 милиона динара од  чега је  46 милиона обезбеђено преко  Регионалног програма  за друштвено економски развој Еврпоске уније док је 15 милиона динара учеђће  републичке Дирекције за воде. Ових дана биће расписан тендер за извођача радова а предузеће које добије овај посао мораће да га заврши за два месеца.

Начелница Општинске управе истиче  да ће до краја године бити донет још један значајан документ за грађане Пријепоља, након усвајања просторног плаНА. Реч је о генералном регулационом плану  који ће бити урађен до краја године а радиће га стручњаци Јавног предузећа Дирекција за урбанизам  из Крагујевца  који су радили и просторни пклан општине Пријепоље.Вредност  овог посла  износи  11 милиона динара а 90 одсто средстава  обезбеђено је преко  програма ПРОГРЕС ( партнерство Европске уније са локалним заједницама) . За реализацију овог пројекта из општинског буџета биће издвојено  нешто више од милион динара.

С.М.