Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2011
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

САХРАЊЕН ЗОРАН ПАНТОВИЋ

У СУБОТУ, 23. ЈУЛА НА ГРОБЉУ У СЕДОБРУ 

Од  изненада преминулог председника Основног суда у Пријепољу и дугогодишњег судије у име колега из правосуђа опростио се судија Милета Безаревић. Опело служио епископ  милешевски Филарет

У присуству великог броја грађана пријепољске и суседних општина у суботу, 23. јула на гробљу у Седобру сахрањен је судија Основног суда из Пријепоља Зоран Пантовић (58). Вршилац функције  председника Основног суда и дугогодишњи судија преминуо је изненада   дан раније у  породичној кући у родном Седобру.

Од прерано  преминулог Пантовића,  у име колега из правосуђа, опростио се Милета Безаревић, судија Основног суда у Пријепољу.

– Зоран  је читав радни век провео  у правосуђу, од почетника и  приправника па до председника Суда, рекао је судија Основног суда у Пријепољу Милета Безаревић, опраштајући се у име колега из правосуђа од изненада преминулог Зорана Пантовића. Рад у правосуђу је увек био ризик и изазов, рударски посао, на удару бура и олуја. Све што не може да се реши на другом месту, долази пред судију, а да би се обављао тај посао није довољно само бити дипломирани правник са положеним правосудним испитом. Мора се бити и психолог, педагог, познавалац других специјалности и, пре свега, бити човек. Судијски посао тражи потпуно физичко и умно ангажовање, залагање и одрицање. Зоран Пантовић је био судија у најтежим временима, кад се морало радити брзо, енергично и ефикасно. Послови су завршавани, али је такав темпо свакако оставио трага, рекао је Безаревић.

Опело преминулом Зорану Пантовићу служио је епископ милешевски Филарет са свештенством Милешевске епархије. О Пантовићу  је бираним речима говорио и свештеник Марко Папић.

Зоран Пантовић (1953) завршио јуна 1979. године Правни факултет у Београду а као судски приправник почео је да ради у тадашњем Општинском суду у Пријепољу 3. јануара наредне године. Цео радни век је провео у правосуђу, односно у Општинском и касније Основном суду у Пријепољу. Први пут је биран за судију Општинског суда 22. септембра 1982. године, а приликом општег избора судија у јесен 1992. године поново је биран на место судије.

Председник  Општинског суда био је у два мандата  од 2001 до 2009. године. Приликом новог  општег избора судија у Србији, у  децембру 2009. изабран је за судију а од 1. јануара па до изненадне смрти обављао је функцију председника Основног суда у Пријепољу коме су припојени судски органи три суседне општине.

М.М.М.