Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2011
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ДВАНАЕСТ „НОМИНАЦИЈА“ ЗА НАЈБОЉЕГ ЗЕТА

ПОЧИЊЕ СЕДМА  МАНИФЕСТАЦИЈА „ЛИМСКИ ДАРОВИ“

Лимски дарови“ званично ће бити отворени у среду, 3. августа, у салону предузећа „Емилио Штехер“ у Великој Жупи мада је манифестација почела већ данас отварањем турнира у одбојци на песку. До одржавања популарног котлића и зетовијаде биће организовано више занимљивих пратећих програма.

Овогодишња, седма по реду, манифестација „Лимски дарови“ почиње већ данас турниром у одбојци на песку „Меморијал Радомир – Лале Морачанин“ а цела наредна седмица, до популарног Лимског котлића и Зетовијаде биће у знаку различитих програма који су саставни део ове, у народу најпопуларније и најомиљеније, манифестације.

Меморијални турнир у одбојци на песку трајаће  до уторка, 2. августа, а такмичење ће окупити преко 150 екипа које ће се надметати у шест категорија.

„Лимски дарови“ званично ће бити отворени у среду, 3. августа, у салону предузећа  „Емилио Штехер“ у Великој  Жупи, где ће бити одржан програм који су организатори назвали „Мермер и звуци клавира“.Иначе, предузеће „Емилио Штехер“ је прошле године  било један од донатора Манифестације, покровитељ прошлогодишње прве награде за најбољи котлић у износу од 700 евра и добитник награде за најорганизованију екипу популарног „котлића“.

Наредног дана у кафеу „Академија“ планирана је промоција ракије „Огњена“, од кајсије, дуње и јабуке, која је на прошлом сајму пољопривреде у Новом Саду, проиозвођаче, браћу Томашевић,  окитила највећим признањима за квалитет.

У петак, 5. августа, биће отворена ретроспективна изложба академског сликара Зорана Пурића, који се након 20 година кроз слике и цртеже враћа у родни град где је под крилима Белог анђела поникао и стасао у уметника.

Тачно у подне, на сам дан одржавања  популарног такмичења у справљању  рибље чорбе и избора за најбољег пријепољског зета, председник општине Драган Зиндовић приредиће за Пријепољце који живе у „расејању“ и досадашње зетове,  коктел у ресторану Јабука.

У поподневним  сатима почеће да се крчкају рибље  чорбе.  За учешће у справљању  чорбе до сада се пријавило више од 20 екипа док је за титулу  најбољи  пријепољски зет  „аплицирало“ 12 кандидата из Србије, земаља региона и Европе. Ватромет у част најбољег пријепољског зета  ни овога пута неће изостати.

 На овогодишњим „Лимским даровима“ планиран је и такозвани „народни котлић“. Он је намење грађанима који нису пријавили своју екипу за учешће у такмичењу а који би ипак желели да пробају овај специјалитет. За њих ће, по веома популарним ценама, робљу чорбу припремати професори и ученици економске школе.

Манифестација ће се, као и до сада одвијати  под покровитељством општине  Пријепоље а у организацији ТОП  и Друштва „Лимски дарови“. И ове године Друштво „Лимски дарови“ као организатори свих пратећих програма манифестације, обезбедило је преко бројних покровитеља, махом Пријепољаца који су препознали значај оваквих сусрета и презентације и популарисања града, богат наградни фонд за најуспешније учеснике такмичења.

М.Цмиљановић 

ПОЧАСНА „ЛОЖА“ ЗА МЕДИЈЕ „ЖИКИНУ ШАРЕНИЦУ“

Организатори  су се постарали да и ове године обезбеде посебан простор за медије који у летњој уређивачкој шеми показују изузетно интересовање за праћење ове  манифестације.

За протеклих  шест година Пријепоље се преко „Лимских дарова“ у најпозитивнијем светлу представило Србији и свету. У најтиражнијим државним и бројним локалним новинама објављено је укупно 87 текстова, информација, репортажа, вести о манифестацији, телевизије су приказале 21  видео запис а на радију је емитовано преко 100 прилога о току и садржају „Дарова“.

Локални „Радио 033“ посветиће и овогодишњој  манифестацији свој целодневни програм а екипа популарне емисије РТС „Жикина шареница“, која ће се у недељу 7. августа емитовати из Пријепоља, биће наравно, драги гости организаторима „Лимских дарова“. Оку њихових камера свакако неће промаћи заниљиви детаљи са ове манифестације.

М.Ц.