Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2011
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПРИЈЕПОЉУ ТРЕЋЕ МЕСТО У УКУПНОМ ПЛАСМАНУ

На Сокоцу од 6. до 10. јула одржане 48. Међуопштинске  омладинске спортске игре

Пријепољски спортисти освојили десет медаља и  треће место у  укупном пласману што је највечи  успех у протеклих  десет година.Предраг  Ранђеловић освојио три златне медаље и проглашен за најуспешнијег спортисту Игара.

Спортисте Пријепоља  испратили смо на Соколац  са приличном дозом песимизма  поготово након жреба који им  није био наклоњен. На задовољство љубитеља спорта  у Пријепољу освојили су чак десет медаља и треће место у укупном пласману. Испред њих су само такмичари  града домаћина и Рогатице.

Атлетско  такмичење донело је највише радости  пре свега захваљујући Предрагу Ранђеловићу који је освојио три  златне медаље, у тркама на 400,800 и 1500 метара. Аднан Синанчевић је освојио злато у бацању кугле док  је тринаестогодишња  Кристина Радивојевић била трећа у трци на 200 метара.

У екипним  спортовима селекције Пријепоља  биле су најуспешније на  Играма. Осим  кошаркашица које су биле четврте и шахиста који су заузели шесто место сци остали освојили су медаље.При томе треба ређи да је шаховска екипа наступила са  два искусна играча, Думићем и Кахровићем и пет пмладинаца, ученика другог разреда Пријепољске гимназије па се и овај пласман може сматрати значајним успехом.

Оно у  шта смо били најсигурнији се и  остварила. Мушка одбојкашка екипа  освојила је златну медаљу  и одушевила  поклонике спорта у граду на Романији. Предвођена  репрезентативцима Србије и Црне Горе , Петрићем и Шуљагићем, приказала је врхунску игру и без много проблема освојила прво место испред екипе Новог Пазара која је једина пружила какав такав отпор.

Женска  одбојкашка екипа освојила је сребрену медаљу и то је одличан резултат с обзиром на конклуренцију.Прогнозе  око освајача златне месаље биле су  адресиране на екипу домачина која последњих година није имала премца на Играма а уз то је имала и подршку  навијача. Ипак злато је отишло у Рогатицу а домачин је био тек четврти.

Најпријатније изненађење приредили су кошаркаши  чија сребрна медаља има можда и највећу специфичну тежину. Један спорт којим смо се некада поносили био је готово угашен али је захваљујући групи аматера поново стао на ноге  на Сокоцу приредио пр4воразредно изненађење. Подсетимо, ово је прва медаља пријепољских кошарка у последње скоро четири деценије. Последњи пут то се догодило на МОСИ у Пријепољу далеке 1974.када су пријепољски кошаркаши такође освојили сребро. Женска кошаркашка селекција покавила се на Играма после много година  и заузела пристојну четврту позицију.

Екипа у малом фудбалу, после слабог старта брзо се вратила у прави ритам и стигла до мбронзане медаље мада је овај састав мога бар један степених више.бронзана медаља рукометаша такође је велики супех мада су уз мало среће  могли бити и на највишем постољуРиболовци су освојили  пето место и то је њихов најбољи пласман  од обнављања Игара 2001. године.

Збирка  медаља буила би вероватно богатија да су на Соколац путовале шахисткиње  а њихова медаља и бодови који се за њу добијају можда  би екипу Пријепоља  довале на прво место у укупном пласману. Мушка екипа остварила је свој максимум с обзиром на састав у којем је наступила. Са само два стандардна  првотимца и пет омладинаца више од шестог места није се ни могло, али у Шаховском клубу Прико сматрају да је гурање у ватру младих снага најбоља инвестиција за будућност овдашњег шаха и да че таква стратегија пре или касније  исплатити.

У укупном  пласману према очекивању прво место  припало је домаћину који је имао представнике у свих 13 дисциплина па је и по том  основу, кроз само учешће освоји велики број бодова.Рогатица је, такође, имала представнике у сцим дисциплинама и уз  веома квалитетан састав па заслужено носи друго место. Спортисти пријепоља наступили су само у седам дисциплина па мтреће место у укупнопм пласману представља заиста велики успех

Наредне, 49. Међуопштинске омладинске спортске игре одржаће се 2012. године у Беранама, граду који је најбоље спортисте  са тромеђе угостио 1981. године. Након  тога уследиће грозница 50. јубиларних МОСИ чији ће домаћин бити општина  Пријепоље.

С.Марушић