Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2011
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ĐACI GENERACIJE- AMAR ALOMEROVIĆ, UČENIK OŠ «VLADIMIR PERIĆ VALTER»

Svaka generacija ima svoje najbolje djake i svakako da nije zanemarljiv broj onih koji se se tokom osnovnog ili srednjeg obrazovanja  istakli svojim znanjem i zapaženim rezultatima, bili primer drugim đacima a ponos svojim roditeljima, profesorima i nastavnicima. Ipak, na kraju školovanja, samo će jedan od njih poneti titulu đaka generacije! Titulu najboljeg među najboljima! Što je svakako uspeh vredan pažnje. I najiskrenijih čestitki! 

Amar se takmiči već od četvrtog razreda. Radi zabave, a pomalo i zbog dosade. Imao je višak slobodnog vremena, kaže.

– Zato je sve i počelo. To sa takmičenjima. I lepo krenulo, jer su počeli da se nižu dobri rezultati. To je opet u meni budilo takmičarski duh a verujem da se u rodila i želja da ponesem titulu  najboljeg đaka u svojoj generaciji, počinje svoju priču o uspesima Amar Alomerović đak generacije u OŠ «Vladimir Perić Valter» u Prijepolju.

Najbolje rezultate postigao je iz omiljenog predmeta – matematike. Takmičio se i iz hemije, istorije i srpskog jezika,  a ove godine i iz tehničkog obrazovanja gde je stigao do prvog mesta na okružnom i drugog na državnom takmičenju. I pored svih postignutih uspeha, ipak će školu pamtiti prvenstveno po lepim druženjima. Bio je omiljen među svojim vršnjacima kojima je često pomagao u učenju.

-Volim da pomognem i uvek sam to rado činio. Znam da ne može svako sve da zna i zato ako sam nešto znao bolje od ostalih, to sam znanje delio. Bilo je i bacanja papirića na pismenim zadacima. Krišom, da nastavnik ne vidi. Samo jednom se desilo da dobijem dvojku. Pomagao sam drugu u pismenom zadatku i zato nisam stigao da svoj dobro uradim, sa osmehom priča o školskim danima.

I pored odličnih ocena u dnevniku i priprema za takmičenja, Amar opet ima viška vremena. A to vreme koristi da sa drugovima igra košarku, fudbal ili tenis. Priznaje da baš i ne voli da čita knjige, mada je pročitao sve školske lektire. Voli i da putuje. Nije imao mnogo prilika do sada, ali veruje da hoće. Želja mu je da upozna Ameriku a da se malo duže zadrži u Čikagu i Vašingtonu. To su gradovi koji ga najviše privlače. A u medjuvremenu

-Upisaću Gimnaziju jer verujem da ona pruža najbolju osnovu za studiranje. Volim prirodne nauke i mislim da ću studirati medicinu ili matematiku koja je od od prvog dana školovanja bila moj omiljen predmet, kaže.

Otkrili smo još i da Amar voli da popravlja. A popravlja kaže sve što se da popraviti. Najviše voli da radi sa strujom. Za takmičenje iz tehničkog obrazovanja je napravio helikopter koji leti u krug.

– Ništa nije teško ako volite to što radite. Ja sam uvek umeo lepo da se organizujem. Uvek sam učio sa pauzama…sat, dva rada, pa sat odmora. I naravno, bio sam pažljiv na časovima, otkrio nam je tajnu svog  uspeha Amar Alomerović.

J. Beganović