Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2011
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

NAJMLAĐI UČESNIK SUNČANIH SKALA – IZ PRIJEPOLJA!

MLADA NADA – DAMIR ČIČIĆ

Na festivalu Sunčane skale koji će se održati 4. jula u Herceg Novom, u večeri Novih zvijezda, po prvi pit će nastupiti sedamnaestogodišnji Damir Čičić iz Prijepolja, sa pesmom Boje ljubavi.

Već nakon osvojenog prvog mesta na Bum festivalu održanom 2008. godine u Prijepolju, dalo se naslutiti da se u ovom, sada sedamnaestogodišnjaku, krije ogroman muzički talenat. Srednja umetnička škola Artimedia, koju je pre dve godine upisao u Beogradu, pokazala se kao  odličan izbor i pravo mesto za iskazivanje njegovih muzičkih potencijala. Glasovne mogućnosti ovog simpatičnog mladića, primetila je i njegova profesorka pevanja Bojana Mišković, koja je specijalno za njega napisala tekst i muziku za pesmu «Boje ljubavi», s kojom će kao najmladji učesnik nastupiti na festivalu Sunčane skale, koji se 4. jula održava u Herceg Novom.

-Kada me je profesorka ponudila mogućnost učešća na festivalu, bio je to jedan od onih trenutaka  kada jednostavno ostanete bez teksta i osetite kako vas zapljuskuje talas sreće. Naravno da sam pristao. Uradili smo pesmu koja se dopala žiriju i tako ušlu u izbor za takmičenje, kaže Damir s kojim smo razgovarali neposredno pred sami odlazak  na  poslednje pripreme pred festival. Otkrio nam je i i neke male detalje vezane za njegov scenski nastup, a  koje  ne bi  želio da otkrijemo javnosti.

Iako je najmlađi učesnik na festivalu  i nastupa prvi put pred širokim auditorijem, kaže da  nema tremu  i dodaje da se nada velikom uspehu pesme.  Takođe veruje da će Boje ljubavi  biti dobro prihvaćene od publike i da ima velike šanse da psotane hit ovog leta.

Pored Bojane koja je tekstopisac i kompizitor, aranžman za  pesmu uradio je Bojan Dragojević, a za stajling će biti zadužene Ivana Rabrenović i Bojana Mašković.

-Oni su zaista profesionalci u svom poslu i zato verujem u uspeh, mada je za mene veliki uspeh i samo  učešće na jednom ovako velikom i značajnom festivalu, kaže Damir. Zahvalan je i svojoj porodici koja mu pruža veliku podršku.

-Njihova želja je bila i da budem učenik ove prestužne škole, koju pored mene pohađa još samo pet đaka. Predavači su poznata imena iz sveta muzike, filma i novinarstva, jer je nastava zamišljena tako nakon  dve godine rada sa nama a na osnovu naših sposobnosti i afiniteta, na profesorima je odluka da li ćemo  školovanje nastaviti na muzičkom, dramskom ili novinarskom smeru, objašnjava nam Damir prednosti škole u kojoj je već dve godine i sa osmehom dodaje da nema dileme oko izbora smera na kom će najverovatnije biti jedini učenik naredne dve godine.

Neće Sunčane skale prvi Damirov nastup pred publikom, niti će pesma Boje ljubavi biti njegov prvenac. Damir je prošle godine snimio svoju prvu pesmu (duet) «Želim da znaš» sa Jopom (Pavlom Miloševićem) i Nikolinom Vučinić. Član je  je i malog benda sa kojim je napravio dosta tinejdžerskih hitova, a za jednu pesmu snimili su i spot koji se vež duže vreme emituje na televizijskim stanicama.

– Volim muziku i ne bih mogao zamisliti život bez nje. Naravno da ću nastaviti da se školujem kako bi stekao određena znanja vezana za muziku i pevanje,  kaže ovaj talentovani srednjoškolac koji, osim što poseduje zavidne vokalne mogućnosti, odlično svira klavir i gitaru.

Učešće na festivalu bio je veliki izazov i za Damirovu profesorku muzike.

– Pesma je specijalno napisana za Damira, njegove vokalne sposobnosti karakter i moram priznati da je Damir je ovu pesmu jako dobro izneo, kako vokalno tako i energijom koja se oseća u glasu. On je mlad i pred njim tek stoji put razvoja, ali se u saradnji pokazao kao pravi profesionalac, kazala je Bojana Mašković.

J. Beganović