Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

June 2011
M T W T F S S
« Sep   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ПРОМОЦИЈА ПРОГРАМА ЕЛЕКТРОНСКОГ ПРИСТУПА ЗАШТИTНИКУ ГРАЂАНА

ОНБУДСМАН  ДАНАС У ПОСЕТИ ПРИЈЕПОЉУ

Основни циљ програма је да заинтересованим грађанима два пута седмично омогући лакши контакт са овом институцијом путем електронске везе.

Пријепоље је један од десет градова у Србији у коме ће се, у сарадњи са Матичном библиотеком „Вук Караџић“ и органима локалне самоуправе спроводити програм „Електронски приступ Заштитнику грађана“. Почетак рада виртуелне канцеларије у Матичној библиотеци промовисаће Горан Башић, заменик заштитника грађана републике Србије.

Основни циљ програма „Електронски приступ  Заштитнику грађана“ је да заинтересованим  два пута седмично омогући лакши  контакт са овом институцијом путем  електронске везе из локалне библиотеке. У предвиђено време, грађани ће моћи да поставе питања и добију савете од запослених и канцеларији Заштитника грађана који ће им бити на располагању. Контакт са Заштитником грађана подразумева и помоћ грађанима, који сматрају да су им повређена нека права, у састављању притужби.Уколико институција Заштитника грађана није права адреса за решавање њихових проблема, добиће стручан савет којим органима могу да се обрате.

 Боравак Заштитника грађана и промоција „Електронског приступа Заштитнику грађана“ предвиђа скоро целодневни програм који  почиње у 11 а завршава се у 16,30 h. У том периоду планирано је да Заштитник грађана прима притужбе грађана и разговара са њима заједно са правницима из стручне службе Заштитника грађана.

Одржаће се и конференција за медије на којој ће говорити  заменик заштитника грађана Горан Башић, председник општине Драгољуб Зиндовић и директорка Матичне библиотеке „Вук Караџић“, Нермина Дуран.

Заштитник грађана одржаће такође, радне састанке прво са председником општине и представницима локалних власти а затим и са  представницима невладиних организација.

Пројекат  електронског приступа Заштитнику грађана  реализоваће се са још 9 библиотека у Србији које ће за ту намену добити опрему са компјутерима за видео комуникацију. Запослени у библиотекама који ће помагати грађанима у директној комуникацији са стручном службом Заштитника грађана, већ су прошли одговарајућу обуку о надлежностима и начину рада ове институције.

Иначе, критеријуми за избор библиотека које ће учествовати у програму електронског приступа Заштитнику грађана били су њихове техничке могућности, регионална покривеност али и број притужби које је са одређеног подручја примио Заштитник грађана.

М.Ц.