Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

June 2011
M T W T F S S
« Sep   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ЛАЖИМА И ПРЕВАРАМА НИСТЕ СРУШИЛИ ПОЛИМЉЕ

РЕАГОВАЊЕ

Нисам могао а да са задовољством не одговорим  на текст из прошлог броја Полимља, „Фудбал у раљама политике“  који је потписао господим Едиб Лончаревић. Кажем потписао, јер оно што  стоји у тексту личи ми на ставове неког другог из такозване седмочлане делегације а под чијом се командом се воде све активности на рушењу Полимља.

Ова господа  већ недељама залуђује љубитеље фудбала разним измишљотинама, како на мој тако и на рачун Полимља.Ипак, истина је на страни Клуба, Управног одбора  па самим тим и на мојој страни.Ванредна  скупштина  која је у сржи проблема и незадовољства самозваних представника фудбалских ветерана и „заштитника“ интереса  пријепољског фудбала, а која је одржана 15. априла   одржана је у складу са највишим клупским актом а одлуке  које је донела  легитимне су и легалне.Сумње у нелегалност и нелегитимност овог скупа отклоњене  су  и након стручног мишљења  правника  у Општинској управи  али и расправе на седници Управног одбора Спортског савеза.

Видели  су писмени људи да мандат  председника  није истекао 2009. године а „борци“ за боље Полимље су заборавили на важну „ситницу“ а то је , да је за регулисање чланства у клубу, поред чланарине од 200 динара потребно још нешто. Потребно је пре свега потписати приступницу  и изјаву да  се слажете са оним што пшише у нормнативним актима клуба,а чланарина долази тек на крају. Не може се, како то неки мисле скупштински кворум утврђивати на бази банкарских извода нити  копијас банкарске уплатнице може бити замена за приступницу или чланску карту. А шта би било када Полимље, попут неких других клубова, уопште не би ни наплаћивало чланарину. Чиме би онда поменута господа  доказала своје чланство.

Кеш господине  Лончаревићу у „свом“ тексту  да сам десет година био председник Полимља, кажеш и обнамен јавност. Ашта су у том периоду радили господа Мерсудин Девоцић, Јусуф Мушкић па тандем Реџо Мекушић – Бојан Свичевић, коме су ова двојица последњих „владара“ и у каквом стању  у јесен 2006. године оставили Полимље.Оставили су га, а Ви госпшодине Лончаревућу то врло добро знате, у расулу и дуговима и само брзом акцијом Спортског савеза  клуб је у последњем тренутку спашен од гашења.Пизам Вас господине Лончаревићу и ваше истомишљенике, где сте зтада били  да ускочите на брод који тоне.

Као председник Полимља нисам заратио са навијачима, а поготово не са ветеранима, осим ако  не мислите да Полимље има само једног ветерана оличеном у идеолога  целе3 ујдурме коју водите против  Полимља.

Тачно је да је 15  регистрованих играча у штрајку на којег сте их ви подстакли лажним обећањима да ће  бити „ мед и млеко“ само ако  ја будем смењен.Ипак , подсећам , да су само петорица  потписника стандардни првотимци док остали поодавно нису осетили мирис црвениог дреса.

Чини  се, да вас жестоко боли високо шесто  кместо Полимља и поред тога што  сте све чинили  да ваш „вољени“ клуб испадне из зоне.Ваша слика  и прилика је  утакмица Полимље-Осечина  када сте  Ви-легенде клуба жестоко  навијали против Полимља тако да су се гости нашли у чуду одакле им тако велика подршка на увек врућем терену у Пријепољу.То је Ваша слика господо, Вас који сте  цео живот узимали од Полимља, јели хлеб од Полимља и на крају тужили Полимље за оно што вам не припада.

Смета Вам што је Полимље, уз Слободу, Јединство и Слогу из Бајине Башзе најстабилнији клуб, како резултатски тако и финансијски, о ОФС Прибој да и не говорим.Подсећам да јре на крају пролећне сезоне ФАП испао из Српске лиге, Слога из Сјенице испала из Зоне а умало се то није догодило и Златару, али  се улица није дигла да смењује управе, нити су играчи отказали послушност  иако месецима на клупским благајнама нису видели ни једног динара.

Само  до пре неколико  месеци , господине  Лончаревићу, дизао си ме у звезде,јео  и пио у мојој пицерији, дивио се како успевам да обезбедим средства за функционисање клуба.Шта те тако одједном окренуло против мене и клуба захваљујући коме си годинама обезбеђивао егзистенцију за себе и своју породицу. То наравно Ви најбоље знате.

А што  се тиче уплива политике у клуб то је такође једна од небулоза  које  из ваше „кухиње“ слушам готово свакодневно. Ако би следили Вашу логику онда  би сви клубови у Србији , сви струковни и спортски савези остали без управних нодбора. По тој логици морали би сменити минбистарку спорта, председника Олимпијског комитета Србије,председника Спортског друштва Црцена Звезда, итд, итд.Желим да Вас подсетим господине Лончаревићу да сте и Ви члан Демократске странке, а Ваш кандидат за функцију председника Полимља такође је високи функционер једне странке и одборних у СО-е.Мало едукације и мало више морала не би Вам било на одмет господине Лончаревићу.

Милутин Баковић, председник Фудбалског клуба Полимље