Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

June 2011
M T W T F S S
« Sep   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

FUDBAL U RALJAMA POLITIKE

Na Skupstini FK “Polimlje” odrzanoj 15. aprila, koja je zakazana na sastanku Izvrsnog odbora 13. aprila (18 – 21 cas) kad je i odluceno da clanarina za 2011.godinu bude 200 dinara i da clanovi mogu biti oni koji clanarinu uplate do 14.aprila do 15 casova, predsednik Kluba (kome je mandat istekao u februaru 2009.godine) nije dozvolio 121.clanu Skupstine da glasaju. Nije izabrana verifikaciona komisija, niko nije utvrdio ko je prisutan od onih “koji imaju pravo glasa” i nije bilo pitanja i izjasnjavanja KO JE PROTIV I KO JE UZDRZAN, kod glasanja za izbor predsednika i clanova Izvrsnog odbora. Nisu predlagani ni izabrani clanovi nadzornog odbora, potpredsednik i sekretar – kako nalaze Statut Kluba.

Nakon izbora predsednika i clanova Izvrsnog odbora oni su sa svojim glasacima i gostima izasli, a u sali je ostao 121 clan – kojima je uskraceno pravo glasa. Odluceno je da se odgovorni u Opstini upoznaju sa nacinom zakazivanja i odrzavanja Skupstine.

Sedmoclana delegacija sastavljena od bivsih igraca, koji nisu clanovi nijedne politicke stranke, a zajedno su za “Polimlje” odigrali vise od 3.000 utakmica, primljena je kod Predsednika Skupstine i Predsednika Opstine Prijepolje – koji su obecali da ce formirati strucnu komisiju koja ce utvrditi kako je zakazana i odrzana Skupstina “Polimlja” i nakon toga bice doneta odgovarajuca odluka. Opstinsko vece odlucuje i daje nalog Sportskom savezu da Sportski savez oformi komisiju, utvrdi cinjenice i o tome upozna Opstinsko vece. Ovo zbog toga DA SE POLITIKA NE MESA U SPORT.

Na sednici Skupstine Opstine sekretar Sportskog saveza, pred odbornicima,

predstavnicima igraca i sedmoclane delegacije i TV kamerama izjavi da ce Sportski savez imenovati strucnu komisiju, trazeci da im Opstina da jednog pravnika, koja ce utvrditi sta i kako je uradjeno i da ce nakon toga Upravni odbor doneti svoju odluku. Predsednik Upravnog odbora, u razgovoru sa clanom sedmoclane delegacije neposredno pred sednicu Upravnog odbora Sportskog saveza, izjavi da Upravni odbor nece donositi nikakvu odluku vec ce samo imenovati strucnu komisiju i da ce naloziti da se Klub “Polimlje” pismenim putem izjasni o navodima u dopisu pomenute delegacije.

Medjutim sta se desava? Upravni odbor donosi zakljucak da je Skupstina Kluba legalna i legitimna i da je odrzana u skladu sa statutom Kluba . Ovo je odlucio organ Sportskog saveza DA SE POLITIKA NE BI MESALA U SPORT, a iz dostavljenog nam zakljucka vidi se da su na sednici Upravnog odbora Sportskog saveza bili prisutni : Ruzic Zeljko – predsednik Upravog odbora i clan Demokratske stranke, Bakovic Milutin – odbornik i predsednik Izvrsnog odbora Demokratske stranke u Prijepolju, Cicic Bakir – predsednik Saveta za mlade i sport i clan Demokratske stranke, Radivojevic Rade – sekretar Sportskog saveza, odbornik i clan SRS, Marusic Sreten – clan radnog predstavnistva odrzane Skupstine Kluba i clan SRS i Pusica Savo – clan Izvrsnog odbora Demokratske stranke u Prijepolju.

Inace, u izvodu iz zapisnika sa Skupstine, koji je vodio Cicic Bakir koji nam je dostavljen uz Zakljucak Upravnog odbora stoji: “Takodje, na predlog predsedavajuceg izabran je je i nadzorni odbor u sastavu: Savkovic Ljubisa (DS), Dragutinovic Drasko (DS) i Despotovic Zoran (SRS), cije je mandate potvrdila Skupstina”. Priznajemo da je ovo strucan i kvalitetan sastav. Ima samo jedan problem: STO NIKO NIJE NI PREDLAGAO NITI JE NADZORNI ODBOR BIRAN I IZABRAN.

Ceo grad zna kako je zakazana i odrzana Skupstina “Polimlja” Susrecemo se i pitaju nas je li moguce da je jos na celu Kluba covek:

– koji je “zaratio” sa navijacima i veteranima Kluba,

– kome 15 igraca strajkuje,

– koji zakazuje i odrzava Skupstinu ne postujuci Statut,

– kome omladinska ekipa u Omladinskoj ligi Regiona (ako izuzmemo

omladince “Viseslave” koji nisu osvojili nijedan bod) zauze poslednje mesto,

– kome kadetska ekipa u Ligi regiona Zapadne Srbije zauze poslednje mesto i ispada iz ove po rangu druge lige u Srbiji,

– koji nema pionirsku ekipu i

– kome su petlici u konkurenciji “FAP”-a,”Zlatara”-a,”Sloge”-S i Jasena”

u prolecnom delu takmicenja od mogucih 24 osvojenih osvojili samo 1 bod.

Ima i onih koji su nam od pocetka tvrdili “da mu ne mozemo nista jer je odbornik i predsednik Izvrsnog odbora Demokratske stranke u Prijepolju”. Mozda neko misli da Bakovic nije zbog politike izabran i vec deset godina je

predsednik “Polimlja”, vec zato sto je ugledni privrednik ili sto je bio poznati sportista, ali mi takvog nismo sreli.

Uostalom i sam Bakovic u Sportskom zurnalu od 25 maja ,u odgovoru

fudbalerima koji strajkuju , iznese da “IMA PODRSKU SPORTSKIH I

POLITICKIH ORGANA SO PRIJEPOLJE”.

Za sedmoclanu delegaciju

Edib Loncarevic