Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

September 2010
M T W T F S S
« Aug   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

NAGRADA ZA DOBRE OCENE

Prvoj generaciji polaznika ove škole sa profesorima  o trošku donatora iz Turske obezbeđen  desetodnevni boravak u ovoj zemlji
Za uspešno  završenu školsku godinu prva generacija učenica  Medrese u Prijepolju za nagradu je dobila besplatan desetodnevni boravak u Turskoj. Sa polaznicama Medrese iz Prijepolja u Turskoj su boravili i njihovi profesori, a destodnevni boravak u ovoj zemlji obezbedili su donatori iz Turske koji su većim delom i finansirali izgradnju Medrese u Prijepolju i gde je dosta pojedinaca koji vode poreklo iz naše i drugih opština Sandžaka.
Učenice Medrese  iz Prijepolja bile su smeštene u  jednu od sličnih medresa u  Turskoj, a pored upoznavanja sa radom  ovih obrazovnih verskih škola  i  druženja sa svojim vršnjakinjama obišli su mnoge kulturno-istorijske i verske spomenike.
U toku prošlog  meseca na poziv predstavnika Vlade  Republike Turske i dijaspore  u Istanbulu je boravio i Sabahudin  Obućina direktor Medrese u Prijepolju  sa saradnicima.
Od aktuelnosti  iz ove verske obrazovne institucije treba reći da je početkom jula održan prijemni ispit za novu drugu po redu generaciju učenica Medrese u Prijepolju.
Povodom nastupajućeg ramazanskog bajrama rukovodstvo  ove verske školske institucije  uputilo je čestitke učenicima i profesorima ali i svim pripadnicima islama.
I.A.