Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

September 2010
M T W T F S S
« Aug   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

MOST U LOŠEM STANjU

Po zahtevu  Direkcije za izgradnju Prijepolje  stručnjaci iz Saobraćajnog instituta  CIP pregledali ovaj objekat Uskoro se očekuje  zvaničan izveštaj a  prema prvim saznanjima neophodna  je njegova sanacija
Ovih dana po zahtevu Direkcije za izgradnju Prijepolje  stručnjaci iz Saobraćajnog instituta  CIP iz Beograda obišli su most na Limu u Ivanju u cilju utvrđivanja stanja  na mostu i donošenja predloga mera za poboljšanje bezbednosti što  bi podrazumevalo sanaciju i rekonstrukciju ovog objekta.
Kako bi stručnjaci  iz CIP-a bili u situaciji da što  bolje utvrde stanje mosta Direkcija  je obezbedila čamac za prevoz i  drugu opremu, a prema prvim  nezvaničnim ocenama prisutnih  stručnjaka iz Saobraćajnog instituta  most se nalazi u prilično lošem stanju. O svemu tom u narednom periodu Saobraćajni institut dostaviće zvaničan izveštaj sa predlogom mera. Kakva će vrsta sanacije, rekonstrukcije ili pak dogradnje mosta sa podizanjem eventualno njegove visine i stvaranja uslova za prelaz vozila sa većom tonažom biti predložena od strane stručnjaka, ostaje da se vidi.
Ovaj most koji je za Ivanje najkraća veza sa magistralnim putem, Kolovratom, Župom i Prijpoljem  uz pomoć Teritorijalne odbrane  i nekadašnje JNA izgraćen je pre  više od tri decenije. Iako je most predviđen za prelazak vozila najviše ukupne nosivosti do 20 tona, kako stvari stoje preko njega prelaze teški kamioni i šleperi sa mnogo većim ukupnim teretom pa to još više utiče na slabljenje konstrukcije i ugrožavanje bezbednosti odvijanja saobraćaja na mostu. Stručnjaci iz Saobraćajnog instituta upravo su «snimili» oscilacije konstrukcije mosta prilikom prelaska preko mosta teških kamiona.
U Direkciji  za izgradnju kažu da imaju puno razumevanje za potrebe više preduzeća iz Ivanja  da odvoze i dovoze robu iz svojih pogona sa šleperima velike nosivosti pa pitanje ovog mosta treba što pre rešavati pogotovo što i na alternativnom pravacu starom putu za Ivanje preko Raišnjeve teško mogu saobraćati šleperi.
I.A.