Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

September 2010
M T W T F S S
« Aug   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

JASEN IZ BRODAREVA U DRESOVIMA EINDHOVENA

Fudbaleri brodarevskog,,Jasena,, dobili su na poklon sportsku opremu koju je obezbedio dvadesetpetogodišnji fudbaler Selmo Kurbegović. Ovaj mladi i već afirmisani igrač, inače rodom iz Brodareva, već duže vreme živi u Holandiji.

Sportsku karijeru Selmo je započeo u slovačkom klubu AS Trencín, potom je igrao za holandske ADO Den Haag, Helmond Sport, Rijnsburg Boys, Quick Boys, poznati klub Qatar (Al ahly), FC Eindhoven i od letos je potpisao za holandskim klubom Telstar. U ovom klubu se pokazao kao pouzdano levo krilo sa dobrom individualnom akcijom i zapaženom tehnikom. Upoznat sa svim problemima sa kojima se susreću njegovi kolege u jedinom fudbalskom klubu u Brodarevu odlučio se da obezbedi pomoć koja će sigurno mnogo značiti fudbalerima Jasena. Poklon koji je stigao iz Holandije u Brodarevo čine kvalitetni kompleti dresova FC Eindhovena u kojima će igrači Jasena igrati svoje utakmice.

Selmo je svakog leta gost Brodareva i veoma zainteresovan i spreman da pruži pomoć i podršku razvoju sporta u svom kraju. Iako relativno mlad, pokazao se kao veliki entuzijasta koji oseća potebu da se na neki način oduži rodnom kraju i utiče na pozitivan razvoj zajednice. Sigurni smo da će Selmo i dalje pružati nesebičnu podrški i biti dobar primer za sve naše sugrađane koji žive i rade van Brodareva. Na taj način možemo očekivati pozitivan pomak u razvoju ne samo sporta koji je okosnica zdravog života i okupljanja mladih već jak zamajac u razvoju celog područja koje spada u kategoriju devastiranog – istaknuto je iz Mreže nevladinih organizacija Brodareva,čiji je Selmo bio gost.

A. Kurbegović