Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

September 2010
M T W T F S S
« Aug   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

FORMIRANO UDRUŽENjE UGOSTITELjA

U našoj opštini  nedavno je počelo da radi Ugostiteljsko-turističko udruženje u čiji su se dosada rad  uključile 23 preduzetničke radnje  uglavnom ugostiteljske delatnosti.
Osnovni cilj  formiranja ovog klasterskog udruženja, prema informacijama koje sredstvima informisanja dao Dragan Ješić novoizabrani predsednik, biće ostvarivanje svojih strukovnih ciljeva i unapređelje i razvoj ugostiteljske delatnosti i turizma u Prijepolju.
Pored toga udruženje će se zalagati za bolji položaj njegovih članova, jedinstven nastup pred državnim institucijama i donatorima i zajedničku promociju turističkih i ugostiteljskih objekata i usluga.
Novoformirano udruženje ugostitelja ima već planove  da aplicira za jedan program podrške  lokalnim preduzetnicima iz oblasti turizma i ugostiteljstva koji realizuje Agencija za regionalni razvoj a odnosi se na povećanje domena vidljivosti na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou.
Udruženje  ugostitelja biće jedno od retkih  strukovnih udruženja u našem  gradu koje trenutno funkcioniše. Formiranje klasterskih i strukovnih udruženja je opšte prihvaćena praksa u skoro svim  zemljama i njihovo funkcionisanje je neophodno u cilju ostvarivanja opštih interesa preduzetnika iz određene oblasti.
Kao što je poznato  u Prijepolju ne funkcioniše ni opšte udruženje preduzetnika i privrednika a mali je broj preduzeća i preduzetnika iz naše opštine koji su učlanjeni u regionalnu privrednu komoru .
I.A.