Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

August 2010
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

KONAČNU ODLUKU DONOSE ODBORNICI

Opštinsko veće zaključilo da se ispoštuje Odluka SO po kojoj bi usluge grejanja u narednoj sezoni trebalo da pruža JKP «Lim» uz obezbeđenje para za remont i pozajmicu za nabavku energenta za dva meseca

Na četrnaestoj sednici SO koja je sa radom trebala početi juče predloženo je da se nađe i jedno značajno pitanje pogotovo za više stotina građana koji žive u stambenim zgradama sa centralnim grejanjem.

Naime, kako je predloženo odbornici bi trebalo da razmatraju informaciju o isporuci toplotne energije na teritoriji opštine Prijepolje i stepenu priprema za narednu grejnu sezonu i za to su dostavljeni potrebni materijali.

Pitanje poveravanja pružanja usluga grejanja je dežurna tema za opštinske strukture ali i za stanare već više godina. Ove usluge skoro veđ deceniju na području opštine Prijepolje pruža preduzeće «Grafit projekt» iz Nove Varoši. Bio je to najpre ugovor na četiri godine a zatim je ugovor o ustupanju usluga grejanja produžavan svake godine. U tom periodu građani su manje ili više bili zadovoljni pruženim uslugama a ponajviše primedbi bilo je na cenu grejanja i dužinu trajanja grejnog dana.

Opštinska administracija SO i izvršna tela opštine pitanjem grejanja za ovu grejnu sezonu bavili su još u toku prošle grejne sezone kada je u decembru prošle godine doneta opštinska odluka da se ti poslovi povere JKP «Lim». U međuvremnu Opštinsko veće predložilo je da se za poveravanje poslova grejanja raspiše javni tender. No, na jednoj od poslednjih sednica Opštinskog veća pred održavanje četrnaeste sednice SO na kojoj će se razmatrati i pitanje ispouruke toplotne energije, odlučeno je da se predloži SO da se ispoštuje opštinska odluka iz decembra prošle godine o poveravanju poslova grejanja JKP «Lim». Prema informacijma koje smo dobili od Dobra Lazarevića zamenika predsednika opštine koji je i presedavao poslednjom sednicom veća kada se raspravljalo o ovom pitanju, opštinsko veće je predložilo da se JKP «Lim» pozajme finansijska sredstva za dvomesečnu nabavku energenata, koja će ovo preduzeće vratiti budžetu nakon naplate od strane korisnika. Takođe iz budžeta opštine za remont kotlarnica biće izdvojeno tri miliona dinara.

Uz ove podatke recimo da je opštinska komisija izvšila prijem kotlarnica od strane «Grafit projekta», preduzeća koje je do sada pružalo usluge grejanja.

U Javnom komunalnom preduzeću «Lim» kažu da prihvataju odluke skupštine i opštinskog veća i da su oni samo tražili da se obezbede početni materijalni preduslovi za obavljanje ove delatnosti.

-Kao što je poznato JKP «Lim» snadbeva grad sa pijaćom vodom, gazduje sa filterskim postrojenjem i vodovodom i pruža usluge komunalne higijene bitnih za većinu građana ove opštine pa zato i nismo želeli bez obezbeđivanja početnih materijalnih preduslova na kojim smo insistirali, ugrozimo pružanje već postojećih komunalnih usluga od strane ovog preduzeća-rekao nam je Emir Hašimbegović direktor JKP «Lim».

Na kraju recimo da prema materijalu koji je dostavilo SO preduzeće «Grafit projekt» koje je do sada u proteklim gopdinama pružalo usluge grejanja, hronični problemi u ovoj oblasti pored slabe naplativosti su obnavljanje dotrajale opreme, kotlova i toplovoda kao i rešavanje pitanja podzemnih voda u kotlarnici Osnovne škole Vladimir Perić-Valter.

I. A.