Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

August 2010
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

KOME SMETA PATRIOTIZAM U PRIJEPOLjU?

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije Prijepolje protestvuje protiv ponašanja policije, koja je sinoć u Prijepolju prekinula spontanu proslavu pobede fudbalera Partizana. Velika pobeda Partizana, koja istovremeno velika sportska i nacionalna pobeda Srbije, sinoć je radosno i bučno proslavljena širom zemlje. Mladi, patriotski nastrojeni navijači, spontano su organizovali vožnju centralnim ulicama Prijepolja, uz zvuke sirena i skandiranja pobedi. Proslavu je zaustavila policija, formiranjem punktova u centru grada, gde je kolona zaustavljana, sa nalogom da se slavlje prekine.

Proslava sinoć nije prekinuta u Beogradu, niti u bilo kom drugom gradu u Srbiji. Zato DSS javno pita: jesu li, i pošto očigledno nisu, zbog čega građani Prijepolja nisu ravnopravni sa ostalim građanima Srbije? Zašto je samo u Prijepolju zabranjena patriotska proslava, dozvoljena u celoj Srbiji? Ko to ima pravo ili ovlašćenje da patriotski raspoložene građane Prijepolja svrstava u građane drugog reda?

Proslava, i sportskih i onih drugim povodima, u Prijepolju je bilo i do sada, pa ih niko nije prekidao i zabranjivao. Ko sada, sa kojim pravom i u kom cilju, zabranjuje iskazivanje rodoljubivih osećanja na ulicama Prijepolja?

I zašto prijepoljska policija ne trenira strogoću prema nekim drugim kolonama koje kruže ulicama Prijepolja, slaveći događaje koji su protiv ili na štetu Srbije, sa antidržavnim obeležjima i parolama?

Za nekoliko dana počinje Svetsko prvenstvo u košarci. DSS poziva sve građane Prijepolja da svaku pobedu košarkaša Srbije bučno proslave na ulicama svoga grada.

U Prijepolju, 25.08.2010. Informativna služba OO DSS Prijepolje