Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

August 2010
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

PUTEVI U CENTRU PAŽNjE

Finansirani zemljani radovi na šest lokalnih putnih pravaca
Radi se projekat rekonstrukcije dela Valterove i ulica Izeta Čavića i Rajka Divca
Prema ovnom što je u proteklim mesecima bila preokupacija Direkcije za izgradnju Prijepolje i što se planira u naredenom periodu, s punim pravom se može reći da je ucentru pažnje bila putna infrastruktura.

Naime, prema informacijama koje smo dobili od Radovana Cmiljanovića direktora Direkcije za izgradnju, u proteklim mesecima Direkcija je finansirala izvođenje zemljanih radova na šest lokalnih putnih pravaca i to na području Kamene Gore, Sopotnice i Jabuke. Radovi su izvođeni i u Crkvenim Tocima gde su svojevremeno bujice oštetile lokalni putni pravac, a radilo se i na drugim lokalnim putevima.

Proteklih nekoliko meseci za održavanje lokalnih puteva značajno je bilo i izvođenje javnih radova koje je organizovala Direkcija za izgradnju. Ovaj projekat pod nazivom «Održavanje puteva, ulica i uređenje mesnih zajednica kao i romskog naselja» finansira u sklopu sprovođenja aktivnih mera zapošljavanja Nacionalna služba zapošljavanja i u okviru njega na ovim poslovima na četiri meseca angažovano je 21 lice.

U sklopu redovnog održavanja lokalne putne mreže do kraja godine određene intervencije u Direkciji za izgradnju planiraju i na drugim lokalnim putnim pravcima, što će opet biti u skladu sa izdvojenim budžetskim sredstvima za ove namene.

Što se tiče radova na užem gradskom području od odgovornih u Direkciji za izgradnju smo saznali da je u toku izrada projekta rekonstrukcije za deo Valterove ulice koji nije obuhvaćen BID zonom. Reč je o delu Valterove od mosta u Vakufu do pijace, kao i od Sarač potoka do Šarampova. Radi se takođe projekat rekonstrukcije dela ulice Izeta Čavića od Mejdana do Brijega, kao i ulice Rajka Divca.

Od aktivnosti koje realizuje ova ustanova u Direkciji za izgradnju su nas podsetili da su naručili izradu geodestkih podloga za mesnu zajednicu Ivanje. Izrada podloga preduslov je za bilo koje investicione aktivnosti.

Takođe posle nekoliko godina pauze i nakon što je te poslove obavljalo privatno preduzeće Brifer, Direkcija za izgradnju poslove održavanja javne rasvete poverila je JKP «Lim». Na tom planu već su preduzete aktivnosti na značajnijem obnavljanju javne rasvete.

Uz ove podatke pomenimo i to da će početkom sledeće nedelje, kako nas je obavestio direktor Direkcije za izgradnju u Prijepolju boraviti stručnjaci Saobraćajnog instituta CIP iz Beograda kako bi na licu mesta proverili stanje na mostu preko Lima u Ivanju, koji je prema određenim saznanjima u sve lošijem stanju.

Na kraju recimo da bez obzira koliko su građani svesni da materijalna situacija i priliv relativno skromnih sredstava u opštinski budžet diktira i obim aktivnosti u Direkciji za izgradnju, ipak se mnogi slažu da bi trebalo realizovati određene poslove koji ne koštaju puno a znače dosta za funkcionalnost i estetiku određanih komunalnih objekata i javnih površina u užem gradskom delu.

U tu kategoriju može se pre svega svrstati saniranje trotoara na mestima gde je podignut asfalt pored drvoreda. Zatim farbanje ograda na mostovima, rekonstrukcija nastrešnica na autobuskim stajalištima i druge intervencije na javnim površinama.

I.A.