Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

August 2010
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

KONAČAN DOGOVOR DO OKTOBRA

Radovi na modernizaciji pruge trebalo bi da koštaju 350 miliona evra Italijani daju većinu para

Ako je suditi prema najavama koje dolaze iz Ministarstva za infrastrukturu Srbije postoje dosta dobri izgledi da napokon dođe do dogovora a zatim i do realizacije modernizacije barske pruge. Planovi o modernizaciji ovog kapitalnog železničkog objekta koji povezuje Srbiju i Crnu Goru uz pomoć kreditnih sredstava iz Italije prisutni su već duži vremenski period.

No, prema najnovijoj izjavi Milutina Mrkonjića ministra za infrastrukturu u Vladi Srbije do 1. oktobra trebao bi biti postignut konačan dogovor o modernizaciji barske pruge.

Prema završenoj studiji koju su pripremili stručnjaci iz Italije, Srbije i Crne Gore, radovi će koštati 350 miliona evra.

Kada je reč o realizaciji ovog značajnog posla u Ministarstvu za infrastrukturu Srbije ističu da sada predstoje dogovori u kojoj će meri u ovom poslu učestvovati Italija, a u kojoj Srbija i Crna Gora.

Takođe prema informacijama sa kojim raspolažu u ovom ministarstvu biće ponovljen tender za prodaju barske luke, pa sa tim i modernizacija barske luke dobija na značaju.

Ministar Mrkonjić takođe je podsetio da postoji zainteresovanost Vlade Srbije da na ponovljenom tenderu za prodaju luke učestvuju i preduzeća iz Srbije i pokušaju da ovaj značajan objekat postane njihovo vlasništvo što bi doprinelo boljim uslovima za izvoz robe iz Srbije ali istovremeno i uvoz robe.

I.A.