Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2010
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

SREĆNO LETO 2010.

Zbog izgradnje mosta, teren za takmičenje u spravljanju riblje čorbe biće pomeren nizvodno od mosta ka ušću na levoj obali Lima, a odbojkaši će se nadmetati na terenu kod benzinske pumpe Lukoil, rečeno je između ostalog na konferenciji za novinare, održanoj prošle nedelje.

Uz podršku Skupštine opštine, Turističke organizacije, brojnih sponzora i zaljubljenika Lima, Limski darovi su prešli lokalne okvire i opravdali svoj cilj. Organizatori, Udruženje Limski darovi i Turistička organizacija Prijepolje, obećavaju i ove godine sugrađanima i gostima atraktivan program, prijatne trenutke i lepo druženje.

Manifestacija je zvanično počela juče u 20 sati u kafeu «Libe», promocijom knjige Selima Đurđevića «Ja, Instinkt i Budala».

Večeras u 20 sati, u restoranu Jabuka, biće otvorena izložbe slika Naj…prijepoljskog zeta Vernera Čedernika. U istom restoranu će sutra u 12 sati za goste koktel prirediti predsednik opštine Dragoljub Zindović.

Limski darovi se nastavljaju u popodnevnim satima, takmičenjem u spravljanju najbolje riblje čorbe. Zbog izgradnje mosta, teren za takmičenje biće pomeren nizvodno od mosta ka ušću na levoj obali Lima.

-Prijavljeno je oko 50 kotlića, što je do sada rekordan broj. Zahvaljujući sponzorima, ove godine smo obezbedili zaista vredne nagrade. Prizvode firme Emilio Šteher u vrednosti od 1000 eura, poklonićemo prvonagrađenom takmičaru, a atraktivna nagrada svakako je i boravak za dve osobe tokom vikenda na salašu «312» koji se nalazi na severu Bačke, rekao je Esko Čičić, jedan od organizatora.

Do pomeranja terena dolazi i za sportsko nadmetanje u bič voleju. Učesnici šestog po redu memorijalnog turnira «Radomir Lale Moračanin», koji je počeo u sredu 30. jula, održava se na desnoj obali Lima, kod benzinske pumpe Lukoil. Broj prijavljenih ekipa se svake godine povećava, a većoj atraktivnosti ovog nadmetanja doprineće učešće oko tridesetak afirmisanih sportista iz zemlje i inostranstva, koji su odbojkašku karijeru započeli u Prijepolju Među njima su Šuljagić, Petrić, Mandić, Dautović, u kategoriji žena takmičiće se među ostalima Helić, Bezarević i Puzović, najavio je je Zdenko Krpović, direktor turnira.

Limski darovi su iz godine u godinu sve zanimljivija domaćim i stranim turistima. Ove godine očekujemo rekordan broj posetilaca, ali i takmičara. Kao najatraktivniji deo programa svakako je izbor za najboljeg prijepoljskog zeta. Za proteklih pet godina u konkurenciji se našlo oko 2000 prijepoljskih zetova a među 34 koja su ponela titulu najboljih su i mnoge poznate ličnosti. Zanimljivo je da je prijepoljski zet bio i poznati slikar Petar Lubarda a jedna od nagrada koju ćemo ustanoviti nosiće njegovo ime, istakao je Milan Cmiljanović, predsednik Udruženja Limski darovi.

Novinarima se obratio i Verner Čedernik, kome je titula naj zeta pripala prošle godine. On veruje da će njegova inicijativa o osnivanju Humanitarne fondacije Prijepoljski zetovi, čija bi sredstva bila bi usmerena za pomoć najugroženiji građanima, starim licima, najboljim učenicima, naići na podršku zetova koji su ušli u izbor najboljih.

-Svako od nas bi, prema svojim mogućnostima i kontaktima sa svojim poslovnim prijateljima mogao i trebao pomoći da ovaj Fond zaživi. Tako bi na najbolji način svake godine overavali dobijenu titulu, rekao je Čedernik.

Na konferenciji je istaknuto da su značajan doprinos afirmaciji manifestacije dali mediji. U prilog tome govore podaci da su lokalni, državni i strani štampani mediji o pet održanih manifestacija objavili 74 priloga, 16 priloga je objavljeno na raznim televizijama, dok je preko stotinu informacija emitovano na radio stanicama. Ovogodišnji promoter i zvanični voditelj manifestacije biće Nataša Mihajlović, novinarka RTS i urednica emisije «Šta radite, bre».

Duška Bajić, direktorica Turističke organizacije Prijepolje, najavila je i ostale manifestacije koje će tokom avgusta biti održane u Prijepolju, a to Sajam meda, Skokovi u vodu i Izbor za najlepšu baštu.

J.Beganović