Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2010
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

POTPISAN UGOVOR-POČINjU RADOVI

AD «Putevi» iz Užica sa JP «Putevi» Srbije potpisali ugovor o poslu vredanom 229 miliona dinara koji će finansirati Svetska banka Radiće se popravka i ojačanje kolovoza u dužini od 20 km od Nove Varoši do Aljinovića

Nedavno AD «Putevi» iz Užica sa Javnim preduzećem «Putevi» Srbije potpisali su ugovor o realizaciji značajnog posla vrednog 229 miliona dinara koji će kreditnim sredstvima finansirati Svetska banka.

Pre više od četiri meseca na tenderu između više ponuđača putari iz Prijepolja i Užica odabrani su za izvođenje radova na ovom značajnom poslu. Reč je o rehabilitaciji turističkog putnog pravca od Nove Varoši odnosno magistralnog puta na Branoševcu do Aljinovića ili tačnije do mesta odakle počinje teritorija opštine Sjenica u dužini od 20 km.

Kako smo saznali u AD «Putevi» privodi se kraju geodetsko snimanje za predstojeće radove na rehabilitaciji ovog putnog pravca koji bi i zvanično trebali krenuti do kraja ove nedelje. Na osnovu potpisanog ugovora između investitora i izvođača, rok završetka radova biće godinu dana.

Prema informacijama koje smo dobili od Sabahudina Kozice upravnika gradnje u Prijepolju AD «Putevi» iz Užica, u okviru proejktnom dokumentacijom predviđenih radova u ovom poslu radiće se na popravkama sistema za odvodnavanje, zatim ojačanju postojećeg kolovoza što podrazumeva i osvežavanje novom asfaltnom podlogom ovog putnog pravca. Takođe predviđeno je na određenim deonicama i minimalno proširenje kolovoza, kao i postavljanje nove saobraćajne signalizacije.

Poslednji radovi na rekonstrukciji ovog putnog pravca izvedeni su 80-ih godina prošlog stoleća, a ovaj put iako u putnoj klasifikaciji ima turistički karakter a ne magistarlni, ipak, predstavlja najkraću asfaltnu vezu od Prijepolja prema Aljinovićima i Sjenici i dalje prema Novom Pazaru. U situaciji kada se decenijama odlaže izgradnja novog magistralnog puta kroz kanjon Mileševke ovaj putni pravac, izgleda još zadugo biće najkraća asfaltna veza od Sjenice prema Novoj Varoši, Priboju i dalje prema BiH.

AD «Putevi» iz Užica u čijem sastavu posluje i gradnja u Prijepolju sa preko 300 zaposlenih, pored dobijanja ovog zaista vrednog posla, užurbano radi na izgradnji novog mosta na Limu u Prijepolju gde je završeno više od jedne četvrtine radova. Pored toga od početka maja meseca ovo preduzeće angažovano je i kao podizvođač na završnim radovima rehabilitacije magistralnog puta od Kokinog Broda do Nove Varoši gde je za dva i po meseca završeno dosta posla. Pre više od godinu dana ovaj posao na javnom tenderu poveren je austrijskoj firmi «Alpina».

Putari iz Prijepolja i Užica rade i na izgradnji zaobilaznice oko Bijelog Polja i drugim poslovima u Crnoj Gori. U Srbiji od novih poslova treba pomenuti one koji su dobijeni na izgradnji auto puta na koridoru 10 u blizini Subotice.

I.A.