Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2010
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

POSTAVLjEN POVERENIK

Stečajnog upravnika Agenciju za privatizaciju predstavljaće Petar Vasilić iz Nove Varoši Zaposleni po bilo kom osnovu u Kombinatu dobili otkaz

Posle uvođenja stečaja u Tekstilnom kombinatu «Ljubiša Miodragović» od strane Privrednog suda u Užicu prema donetom rešenju od 15.jula ove godine, preduzete su i prve mere.

Naime, stečajni upravnik Agencija za privatizaciju kojoj je ta dužnost povrena po rešenju suda, za svog poverenika u Tekstilnom kombinatu postavila je Petra Vasilića diplomiranog ekonomistu iz Nove Varoši koji poseduje licencu za obavljanje te dužnosti.

U ovom kolektivu u toku je primopredajni postupak između dosadašnjeg zastupnika akcijskog kapitala i novopostavljenog poverenika stečajnog upravnika..

Sa uvođenjem stečaja u Tekstilnom kombinatu, i poslednjih 11 radnika koji su bili na spisku zaposlenih u ovom kolektivu dobili su otkaz, kao i sva druga lica koja su po bilo kom radnom osnovu bili angažovani u Kombinatu.

Nakon završene primopredaje i sagledavanja stanja u kolektivu stečajni upravnik proceniće koja će radna mesta popunjavati, što se pre svega odnosi na obezbeđenje objekata i ostalo. No, u svemu tom postoje i druga rešenja da možda bude uveden radni stečaj i pokrene se proizvodni proces. No prema dosadašnjim ponašanjima države kada je reč o sudbini ovog kolektiva ima malo izvesnosti za to. Ipak, o svim ovim pitanjima konačnu odluku doneće stečajni upravnik, Agencija za privatizaciju preko svog poverenika.

Uz ove podatke treba reći da će nova stečajna uprava preko sredstava informisanja obavestiti sve poverioce među kojim su i bivši radnici da mogu prijaviti svoja potraživanja koja će ući u stečajnu masu.

Kao što je poznato određenom broju bivših radnika Kombinata duguje se po pet zaostalih zarada koje su im ostali dužni, kako kažu u Kombinatu, nekadašnji vlasnici većinskog kapitala ovog kolekktiva sa kojim je Agencija za privatizaciju raskinula ugovor o prodaji kapitala odnosno privatizaciji.

Tekstilni kombinat inače najviše duguje poreskoj upravi odnosno državi za poreze i doprinose preko 180 miliona dinara, zatim Elektrodistribuciji 30 miliona dinara i drugim poveriocima. Dosta privrednih subjekata ima dugovanja prema Kombinatu, a po pitanju dugovanja prema tekstilcima vodi se i više sudskih procesa.

I.Aličković