Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

July 2010
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

DRAGUTINOVIĆU ORDEN SVETOG SAVE

Ivica Dragutinović, fudbalski reprezentativac Srbije i član španske Sevilje, odlikovan je Ordenom Svetoga Save drugog stepena. Visoko odlikovanje Dragutinoviću je dodeljeno od strane Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve na predlog episkopa Mileševskog Filareta za, kako stoji u obrazloženju odluke,*delatnu ljubav prema Svetoj majci Crkvi, naročito pokazanu kroz svesrdnu pomoć eparhiji Mileševskoj

Ja sam vernik, hrišćanin pravoslavac i o tome sada prvi put javno govorim jer smatram da je pripadnost veri i odanost Crkvi moja privatnost. Svakako da sam ponosan zbog ovog odlikovanja jer je Sinod Srpske pravoslavne crkve cenio moj doprinos veri i krpz donatorstvo pokazano prema manastiru Mileševi, crkvama i božijim hramovima na području Mileševske eparhije ali i prema Đurđevim Stupovima, manastirima na Kosovu i Metohiji i u Crnoj Gori, rekao je za Polimlje Dragutonović koji se ovih dana u rodnom Prijepolju opopravlja od teške povrede.

Dragutinović kaže da će i dalje pomagati crkve i manastire u Srbiji a da bi bio istinski srećan kada bi, po završetku karijere , mogao da okupi poznate sportiste i javne ličnosti kako bi osnovali humanitarni fond za lečenje i pomoć običnim ljudima kojima zdravlje pa i život zavise od sasvim simbolične sume novca, Imam ljudsku potrebu da da budem i dalje od koristi onima kojima je potrebna takva vrsta pomoći rekao je Dragutinović.

Ivica Dragutinović je ponikao u Polimlju odakle je 1992. godine otišao u Bor a zatim karijeru nastavio u Borcu iz Čačka, te belgijskim prvoligašima Gentu i Standardu a od 2oo5. godine je član španske Sevilje.Standardni je član reprezentacije Srbije za koju je opdigrao 49 utakmica a od učešća na Svetskom prvestvu u Južnpj Africi udaljila ga je teška povreda.
S.Marušić