Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

June 2010
M T W T F S S
« May   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОНОВО НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ

Радници ЈКП  «Лим» почели радове на ископу канала и постављању цеви у дужини од 1020 метара

Пре десетак  дана градилиште на изградњи прве фазе новог крака водовода за насеље Луке поново је активирано. Наиме, радници Јавног комуналног предузећа «Лим» већ увелико раде на ископу канала и постављању цеви у дужини од 1020 метара за нови крак водовода за насеље Луке.

Пре овог последњег  наставка радова на изградњи овог значајног  инфраструктурног објекта, најпре је пре више од две године урађено првих 600 метара а прошле јесени и нових 300 метара овог новог крака водовода. Након тога радови су привремено обустављени по захтеву водопривредне инспекције пошто водовод пролази у близини корита Милешевке. Но када је општина Пријепоље као инвеститор и те проблеме разрешила радови су недавно поново настављени.

Према информацијама  које смо добили од Емира Хашимбеговића  директора ЈКП «Лим», ископ канала и постављање цеви биће урађено у  дужини од нових 1020 метара, а протеклих дана већ је извршен ископ канала и цеви положене у дужини од 300 метара са чим ће бити завршена прва фаза изградње овог крака водовода.

Иначе према  пројектној документацији укупна дужина прве фазе  новог крака водовода за насеље Луке износи 1920 метара и друге фазе 800 метара. Када буде завршен нови крак водовода омгућиће много боље снадбевање са водом овог дела Пријепоља поготово у летњим месецима, као и прикључење на водоводну мрежу нових потрошача. Што је посебно значајно на новом краку водовода на одређеним местима остављају се прикључци за постојећу стару водоводну мрежу помоћу којих ће се допуњавати постојећа стара мрежа у случајевима велике потрошње.

-Набавили смо  потребан репрометеријал и кренули  поново да  радимо на изградњи  овог значајног објекта за водоснадбевање овог дела града са доста добром динамиком. Управо на извођењу радова на овако великим и значајним комуналним објектима уочава се потреба набавке нових савремених грађевинских машина, пре свега ровокопача, рекао нам је Емир Хашимбеговић  директор ЈКП «Лим».

Уговор о поверавању послова у првој фази санације водоснадбевања насеља Луке између општине  Пријепоље и ЈКП «Лим» потписан је у децембру 2006. године и укупна вредност ове инвестиције износи 19 милиона динара и општина је требала да обезбеди 4.150.000 дианра а остатак Национални инвестициони план.

Према још увек непотврђеним инфорамцијама недавно  је општинска управа расписала тендер за поверавање послова у другој фази изградње овог водовода и радови су поверени предузећу «Дом екстра» из Ужица па ће доћи до прилично неуобичајене ситуације да истом објекту буду два извођача радова.

И.А.