Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

June 2010
M T W T F S S
« May   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОМОЋ СТАРИМА И ОДРЖАВАЊЕ ПУТЕВА

За општину  Пријепоље одобрена два јавна  рада у оквиру којих ће посао на одређено време добити 48 лица На подручју пријепољске Филијале НСЗ укупно 9 јавних радова за 168 лица

Крајем прошле недеље у Филијали Националне службе запошљавања у Пријепољу уручени су уговори за одобрена средства за извођење јавних радова као активне мере запошљавања незапослених лица. Наиме, према одлуци директора Националне службе запошљавања Србије, Филијали Пријепоље одобрено је девет јвних радова вредних 23.962.961 за подручје четири општине које покрива ова Филијала у оквиру којих ће посао на одређено време добити 168 лица.

Од укупно девет  одобрених јавних радова на нивоу  Филијале за подручје наше општине  одобрена су два јавна рада вредна 7.749.547,84 динара путем којих ће посао бити обезбеђен за 48 лица. Реч је о јавном раду за који су средства у износу од 5.143.357.44 одобрена Центру за социјални рад у Пријепољу а односи се на помоћ у кући старим и инвалидним особама. Трајање овог јавног рада биће шест месеци и посао у том периоду добиће 27 лица. За други јавни рад под називом «Одржавање путева улица и уређење месних заједница и ромског насеља на подручју општине Пријепоље»  средства су одобрена Дирекцији за изградњу Пријепоље. Вредност поменутог јавног рада је 2.606.190,40 динара и у оквиру њега посао ће у периоду од четири месеца наћи 21 лице.

У Филијали  НСЗ у Пријепољу пригодан скуп  на којем је у присуству  руководства Филијале, представника  институција којим су поверени јавни радови, као и незапослених лица  који ће у оквиру ових пројеката добити запослење на одређено време, отворила је Ана Пејовић  сарадник у предузетничком центру Филијале и информисала присутне о одлуци директора НСЗ Србије за одобравање средстава за јавне радове. Присутним се потом обратио Драгиша Симовић директор Филијале НСЗ и том приликом рекао;-Драго ми је што ће мо овим позитивним одлукама о одобравању средстава за јавне радове помоћи институцијама и јавним предузећима да реализују одређене активности за које нису имали средстава да их спроведу. Такође ми је драго што ће мо помоћи вама незапосленим да зарадите своје плате, и што ће од тога имати користи наша средина и суграћани. Одлука  о одобравању 12 јавнних радова прошле и девет ове године који у финансијском збиру износе око 75 милиона динара јасно показују да је одлука Министарства економије и регионалног развоја да се формира Филијала у Пријепољу била добра, јер, само се на тај начин може  помоћи овим општинама где има доста незапослених.

Директор Филијале у свом обраћању такође је рекао  да је интерна провера спроведена у НСЗ показала да Филијала Пријепоље  спада у ред најбољих у Србији. Уз то он је истакао да охрабрује  да број  незапослених од априла месеца није растао и у мају месецу бележи се смањење броја незапослених лица.

Присутним на промоцији  јавних радова обратио се и Наил Кајевић директор Центра за социјални  рад и између осталог рекао;-Ово  је већ трећа година да нас НСЗ  подржава кроз пројекат јавних радова, а о значају овог пројекта излишно је говорити. Јер ова група лица у укупној популацији становништва чини 20 одсто, а посебно је значајно да се овај вид помоћи пружа у природном окружењу тих лица. Поред овог општег циља посебно је значајно да се ту  запошљава 27 лица као пружаоца услуга, где је потпуно женска радна снага која се иначе теже запошљава. Што је посебно важно ове услуге биће пружане на подручју целе општине где је обухваћено доста сеоских подручја.

На крају Наил Кајевић се захвалио Филијали НСЗ  и њеном руководству на разумевању и подршци за овај пројекат.

И.А.