Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

April 2010
M T W T F S S
« Mar   May »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

POČELA GRADNjA STANOVA ZA IZBEGLICE

Vrednost  radova oko 25 miliona  dinara od čega je Humanitarna  organizacija Divac  sa partnerima obezbedila 18 miliona a ostatak je procenjena vrednost učešća opštine kroz lokaciju, infrastrukturu i uređenje objekta. Rok za završetak radova septembar ove godine

Na lokaciji Ravne kod Prijepolja gradiće se stambeni prostor od 450 kvadratnih metara sa ukupno 13 stanova od kojih će 11 biti dodeljeni na korišćenje izbegličkim porodicama  iz kolektivnog centra na Jabuci, a dva stana će pripasti lokalnoj zajednici za smeštaj socijalno ugroženog lokalnog stanovništva. Reč je uglavnom o jednosobnim stanovima sa 30 do 40 kvadrata i garsonjerama površine od 19 kvadratnih metara.

Sredstva  za izgradnju obezbeđuju Humanitarna organizacija Divac, Hausing Center – američka humanitarna organizacija i UNHCR dok se učešće lokalne zajednice realizuje kroz obezbeđenje lokacije za izgradnju sa kompletnom infrastrukturom.

Gradnja  je počela u utorak, 30. marta, a kamen temeljac za ove stanove simbolično su položili Vlade Divac, osnivač Humanitarne organizacije Divac i Dragoljub Zindović, predsednik opštine Prijepolje.

– Humanitarna organizacija Divac i naši partneri u ovom projektu su zahvalni opštini Prijepolje koja se ovim činom svrstala među lidere koji prate ovu humanitarnu akciju, rekao je Vlade Divac. Humanitarnim radom naše organizacije mi smo za nešto manje od dve godine obezbedili uslove za smeštaj 202 izbegličke porodice. Želja nam je da u narednih godinu dana, zajedno sa svim strukturama društva, pomognemo svim raseljenim ljudima u našoj zemlji, dodao je Divac.

Dragoljub  Zindović, predsednik opštine Prijepolje je, povodom početka radova. rekao da je ukupna vrednost objekta oko 25 miliona dinara. Humanitarna organizacija Divac sa svojim partnerima uloziće oko 18 miliona dinara, dok je učešće opštine Prijepolje kroz obezbeđenje lokacije, infrastrukture i uređenja objekta procenjeno na oko 7 miliona dinara.

Rok za završetak objekta je septembra ove godine a radovi su povereni Preduzeću „Kej“ iz Valjeva.

Kratkotrajni  boravak Vlada Divca, legendarnog  košarkaškog NBA asa u rodnom Prijepolju izazvao je, kao i  uvek i svuda, veliko interesovanje. Vlade je još jednom impresionirao  srdačnošću i spremnošću da se fotografiše sa svima koji su to poželeli i razmeni lepu reč kako sa decom koja su u blizini igrala fudbal, tako i sa predstavnicima političkog i javnog života opštine Prijepolje.

M.M.M.