Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

ПЛАТА ВИШКА ЗА УСПЕШНО ПОСЛОВАЊЕ

Добро пословање  у прошлој години омогућило поделу 13. плате У овом предузећу у  чијем саставу послује и Погон  у Пријепољу очекују да ће успешна бити и ова година

Сада је већ  сигурно да су «Путеви» из Ужица једна од ретких ако не и једина фирма која је у условима економске кризе у прошлој години могли да часте своје раднике 13.платом.

Наиме, ово предузеће  у којем је пре неколико година успешно изведена приватизација  и којем послује и погон  у Пријепољу задржало је и учврстило сигуран и успешан тренд пословања присутан већ годинама. Управо таква је била и прошла година у којој је искоришћеност капацитета била солидна и где су завршени значајни послови које је изводило ово предузеће на аутопуту на Коридору 10. према граници са Македонијом као и аутопуту према Хоргошу.

-Протеклом годином  у којој су капацитети «Путева»  били искоришћени са више од 75 одсто, када смо радно ангажовали  све запослене, исплатили им 13 плата са свим порезима и  доприносима, и уз све то остварили добит, свакако да смо задовољни, рекао је о пословању у прошлој години представницима средстава информисања Милан Бојовић, директор ужичких «Путева».

У «Путевима» у  Ужицу истичу да су послове на северу земље завршили за шест и по месеци иако је мало ко веровао да ће они бити завршени на време. Са брзо и квалитетно изведеним радовима ужички путари наметнули су се и за неке будуће послове на том делу Коридора и у другим деловима Србије.

Ово предузеће  постигло је импозантне резултате и  на пословима у Црној Гори где је остварен приход у износу од девет милиона евра. У реализацији ових послова доста су учествовали и запослени из Погона  «Путева» у Пријепољу, а што је посебно значајно како истичу у «Путевима» сви извршени послови уредно су наплаћени. До средине ове године очекује се завршетак обилазнице око Бијелог Поља најзначајнијег посла којег реализују ужички путари у Црној Гори.

У овој години Путеви очекују и нове послове на Коридору 10. а покушавају да се ангажују и  на иностраном тржишту пре свега у Алжиру и Либији где су основали своја представништва.

У «Путевима» из Ужица запослено је 1250 радника  од чега у Погону у Пријепољу преко 200, док у грађевинској сезони запослених на одређено време буде и знатно више.

И.А.