Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

«ЈАВНИ РАДОВИ» И У ОВОЈ ГОДИНИ

На централној конференцији за јавност у присуству  најодговорнијих представника локалне  сампуправе, представника јавних и  приватних предузећа, невладиног сектора  и незапослених промовисано више програма за подстицај запошљавања

На централној конференцији за јавност поред представниака  јавних и приватних предузећа, невладиних органиазција и незапослених лица присуствовали  су и Драгољуб Зиндовић и Добро  Лазаревић председник и заменик  председника општине, као и Јусуф Мушкић председник СО Пријепоље. Овај доста посећен скуп који је имао за циљ промовисање више програма за подстицај запошљавања незапослених лица отворио је Александар Стикић руководилац службе за посредовање у запошљавању и планирање каријере, а потом се присутним обратио Драгиша Симовић директор Филијале НСЗ у Пријепољу који се посебно осврнуо на спровођење програма јавних радова.

-Прошла година  за Филијалу НСЗ у Пријепољу  била је доста успешна, јер,  све планове ова филијала у  потпуности је испунила и за то највећу заслугу имају сви запослени у овој Филијали, али све то и резултат је добре сарадње НСЗ и локалних самоуправа, јавних и приватних предузећа. Уз помоћ служби Филијале у прошлој години на подручју ове четири општине запошљено је преко 1000 лица што је велики успех и значајна бројка. Већи део лица који су дошли до посла учинио је то уз помоћ наших финансијских мера. У току прошле године уз добру сарадњу са локалном самоуправоом и јавним предузећима на програму јавних радова било је запослено 298 лица и одобрено преко 50 милиона динара а Фијијама је у потпуности све финансијске обавезе према лицима који су радили у оквиру јавних радова у потпуности испоштовала, -рекао је Симовић.

Што се тиче програма спровођења програма за подстицај запошљавања јавних радова у овој години, према речима директора Филијале јавни позив је расписан 10. фебруара и траје је до 12 марта. Максимално трајање јавног рада може бити шест месеци а могу се изводити у области, социјалних, хуманитарних и културних делатности, заштите животне средине и обнављања и одржавања јавне инфраструктуре.

И ове године право да реализују јавне радове имају органи локалне самоуправе, јавне установе, приватна предузећа  и предузетници, удружења грађана  и невладине организације.

Присутне на овом скупу са другим програмима за подстицај запошљавања, као што су самозапошљавање и запошљавање угрожених категорија упознали су Милена Рвовић из предузетничког центра Филијале НСЗ и Александар Стикић а учеснике овог скупа поздравио је и Драгољуб Зиндовић председник Општине Пријепоље. Сви учесници ове централне конфернције за јавност сложили су се у оцени да је изузено значајно да држава издваја значајна средства за подстицај запошљавања.

И.А.