Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

February 2010
M T W T F S S
« Jan   Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

ТРОГОДИШЊЕ ШКОЛОВАЊЕ ЗА МЛАДЕ ЦВЕЋАРЕ

Холандски град Путен обезбедио школовање у Холандији за 15 незапослених из 6 општина југозападне Србије и стицање практичнихзнања из области хортикултуре.

Укупно 15 младих, незапослених особа из шест општина југозападне Србије, Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши, Сјенице, Новог Пазара и Тутина, имаће могућност да се школује у Холандији. Преко пројекта који подржава Министарство иностраних послова Холандије, град Путен омогућиће младима из ових општина да се у трајању од три године,  оспособе за послове из области хортукултуре, по чему је Холандија позната у свету.

Тим поводом  ће бити одржана презентација рада Школе за вртларе. Директор  школе у којој ће полазници, како је планирано, обављати практичну наставу, представиће активности ове школске установе и неограничене могућности за стицање практичних знања из области неговања и узгајања цвећа.

Презентација  ће бити одржана у просторијама Стационара на Златару, којој ће присуствовати представници свих шест општина и партнерских организација на реализацији пројекта „Побољшање добре владавине и развој грађанског друштва у општинама југозападне Србије“. Овај пројекат који треба да траје три године, реализује се у партнерству између холандске организације IKV Pax Christi, локалног координатора у Србији, Аргумент из Пријепоља и партнерских организација из ових општина у периоду од 2008. до 2011. године.

И овај пројекат подржава Матра, програм Министарства иностраних послова Владе Холандије, уз чију свесрдну помоћ је недавно одржан сајам пројеката који је побудио велико интересовање грађана Пријепоља и којим ће 15 000 евра бити усмерено на пројекат јавних чесама и изградњу терена за бич волеј на обали Лима.

М.Ц.