Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

January 2010
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

РЕФЕРЕНДУМОМ ПРОТИВ СЕПАРАТИЗМА

Одлучни смо против захтева неких бошњачких  странака о промени постојећих граница  Златиборског и Рашког округа. Влада  Србије не може доносити никакве одлуке о прекрајању региона, а да пре тога не чује шта о томе мисле грађани.

Ово су на конференцији за новинаре у Пријепољу  изјавили представници Општинских одбора ДСС Пријепоља и Нове Вароши Вукосав  Томашевић и Мирољуб Обућина  коментаришући најаве да би четири општине Златиборског округа (Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница) и две општине Рашког округа (Нови Пазар и Тутин) могле да се нађу у једном статистичком региону.

– Захтеви  Бошњака да се шест општина,  које су сада у два региона,  нађу у једном статистичком  региону, супротан је природним, географским, економским, саобраћајним и демографским чињеницама – упозорава Вукосав Томашевић, председник ОО ДСС Пријепоље и додаје да Срби, а и један део Бошњака не подржава сепаратистичке захтеве. Намера је да се заокружи територија као клица некакве регије, па у будућности административне јединице која би се употребила у распарчавању Србије.

Уз позив  Влади Србије да не подлегне притисцима и уценама бошњачких лидера, да се не игра ватром јер може отворити Пандорину кутију, ДСС је затражио од Скупштина општина да донесу одлуке да се, пре промена граница, организује референдум.

На насилне  и незаконите промене, супротне гласовима  Срба из ових Крајева, одговорићемо свим законским средствима – нагласио је Мирољуб Обућина, председник ОО ДСС Нова Варош.

О регионализацији  и захтевима да се огласе челници  странака и руководство Србије у  Пријепољу је, како сазнајемо, одржан затворени састанак на коме су разговарали представници СПС, ДСС, НС и СРС.

У другом делу конференције за новинаре представници ДСС И НС Вукосав Томашевић  и Милан Гачевић говорили су о  ненаменском трошењу буџетских  средстава намењених за спровођење Акције „Очистимо Србију“. Томашевић и Гачевић наводе да је ресорно министарство за спровођење ове акције у Пријепољу пренело на рачун општинског буџета три милиона динара, од чега је једна трећина намењена за санацију депоније у Стањевинама. Локална власте је, уместо санације, посредством ЈКП Лим купила земљиште у Дренови за које је издвојила вишеструко већи новац у односу на стварну вредност ове локације и тако, како су нагласили, извршила најмање четири незаконите радње.

Постоје озбиљне индиције да је и део средстава  добијених од Министарства за заштиту животне средине за акцију „Очистимо Србију“ ненаменски утрошен, тако што су средства пребачена приватним фирмама које уговорене радове нису уопште или су их само делимично извршиле – речено је на конференцији ДСС-НС у Пријепољу.

С. М.