Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

January 2010
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

БЕЗ КВОРУМА

Одборници опозиције заказали седницу Скупштине општине на коју у уторак није дошао нико од одборника који чине коалициону већину. Нису дошли ни сви одборници опозиције. Седница поново заказана за исти дан када је председник Скупштине општине Пријепоље Јусуф Мушкић “по хитном поступку”заказао десето скупштинско заседање

Одборници који чине опозицију у Скупштини општине Пријепоље, после захтева који су у децембру упутили председнику Скупштине општине да сазове десету седницу са дневним редом који је предложила једна трећина одборника опозиције, сами су сазвали скупштинску седницу на коју у уторак нико није дошао од одборника коалиционе већине.

У Малој сали Дома културе, где се одржавају скупштинске седнице, осим представника медија, било је присутно 15 одборника опозиције (ДПС,ЛДП,СРС и СДА). Место председавајућег заузео је Ибро Фазлић, овлаштен, како је рекао, од стране 1/3 одборника Скупштине општине Пријепоље. Констатујући да “нема кворума” саопштио је”дамама, господи, медијима и грађанима Пријепоља”, да је “десета седница Скупштине општине заказана у складу са чланом 74. Пословника о раду Скупштине општине Пријепоље” и да је о томе обавештен секретар Скупштине општине како би позив био упућен свим одборницима, председнику општине, заменику председника, члановима Општинског већа и представницима медија.

-Предлажући дневни ред за ову седницу: стање урбанизма у општини, изградња моста на Лиму и информација о изградњи хидроцентрала на Лиму, водили смо се да су то питања битна за грађане Пријепоља и у жижи интересовања. Сада је актуелна легализација објеката па је неопходно да грађани буду информисани о погодностима које нуди општина за овај посао. О изградњи моста на Лиму смо расправљали али кратко, а десило се низ дешавања, па смо хтели да власт схвати како би се овај мост решио. О изградњи хидроцентрале грађани имају низ информација које нису верификоване, па је неопходно да знају које су то хидроцентрале. Дакле, све су ово питања од животног значаја и нисмо сазвали седницу из политичких разлога. Пошто нема кворума, ми седницу поново заказујемо за четвртак, 28.јануара у 10 сати, рекао је председавајући, одборник И.Фазлић.

У међувремену, за четвртак,28.јануара у 10 сати десету седницу “по хитном поступку” заказао је председник Скупштине општине Јусуф Мушкић предлажући за дневни ред само две тачке: предлоге програма пословања Дирекције за изградњу и Јавног комуналног предузећа за 2010. годину.

И.Хаџагић