Informativno Preduzece Polimlje Prijepolje

Kalendar

January 2010
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

STOPAMA EDINA DŽEKA

Prema mnogim stručnim mišljenjima pred ovim Prijepoljcem, igračem čeških Teplica, stoji uspješna karijera. Melunović je, kako ističe u razgovoru za naš List već dobio poziv da zaigra za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Alen Melunovi počinje da igra fudbal još kao osnovac, u selekciji pionira f.k. Polimlja, da će to biti i njegova profesionalno opredjeljenje, moglo se vidjeti kada je iz Prijepolja otišao u crnogorskog drugoligaša Crvenu stijenu iz Podgorice. Sa omladincima ovog kluba osvaja titulu prvaka Crne Gore i nakon toga igra utakmicu protiv Partizana, tadašnjeg prvaka Srbije u omladinskoj kategoriji. Ova utakmica, iako ju je njegov klub Crvena rijeka izgubio, izbaciće Melunovića, slobodno možemo reći, iz fudbalske anonimnosti. Poslije odlične igre ovog mlađanog Prijepoljca, uslijedili su kontakti između ova dva kluba i bilo je očito da su se iz Partizana zainteresovali za Melunovića. Nakon poziva kojeg je dobio od Partizana, Melunović je otišao na uspješnu probu u Partizanu i 2006. godine on postaje omladinac Partizana sa svojih 16 godina.

Alen Melunović  se vrlo brzo ustalio u prvom timu Partizana. Sa njima odlazi u Španiju na najpoznatiji svijetski turnir za omladince „Mondijalito“. Na tom turniru Partizan prolazi grupe, pobjeđuje čuvene klubove, Juventus, Sevilju, osvaja 2 mjesto i postaje prva generacija Partizana koja je ušla u finale ovog prestižnog turnira. Melunović pruža odlične igre i postaje po mnogim procjenama najbolji igrač tadašnje selekcije Partizana.

Usledile su ponude srbijanskih prvoligaša Hajduka iz Kule i fk Banata, međutim, Melunović odlazi u fudbalski kamp Irfana Redžepagića u Sarajevo. Ovaj kamp napravljen sa ciljem da igrače šalje u evropske klubove, pomogao je Melunoviću da se nađe u njegovom današnjem klubu, češkom prvoligašu Teplicama. Irfan Redžepagić je ovim putem vodio i poznatog napadača Volsburga i bh reprezentativca Edina Džeku, koji je i fudbalski uzor mladog Melunovića.

Prema mnogim stručnim mišljenjima pred ovim Prijepoljcem stoji uspješna karijera. Melunović je, kako ističe u razgovoru za naš List već dobio poziv da zaigra za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. – Prhvatio sam taj poziv, jer je vrlo bitno imati igre u reprezentaciji. Iako sam mlad, shvatio sam da mi se pružila velika šansa da napravim solidnu fudbalsku karijeru, ako mi se posreći, možda me i sudbina navede putem kojim je išao Edin Džeko, koji je krenuo upravo iz Teplica, kaže Melunović.

Iako ga ugovor za češkog prvoligaša veže još tri godine, od njegovih igara i ponuda koje mogu stići zavisi njegov dalji fudbalski put. Bilo kako bilo, talenat i upornost ne manjkaju našem sugrađaninu.

A.Mehonić